22 декабря, 2015 14:58

Всеукраїнська акція «Приречені»: пацієнти із зашморгами на шиї

Всеукраїнська акція «Приречені» відбудеться у середу 23 грудня о 10:00 за адресою: вул. Грушевського, 12/2 (навпроти будівлі Кабінету міністрів України). Контактна особа: Альона Романюк 050 335 53 01, 093 72 10 800.
2_01

Тяжкохворі пацієнти стоятимуть із мішками на голові та зашморгами на шиї як символ того, що бюджет на 2016 рік прирікає їх на неминучу інвалідність та смерть. Деталі - у прикріпленому файлі.

Пацієнти, обурені недофінансованим проектом бюджету-2016 на закупівлю ліків для важкохворих українців, вишикуються в живу стіну навпроти Кабінету міністрів України. 100 людей стоятимуть із зашморгами на шиї та мішками на голові під звуки бою в барабан, що символізуватиме фактичну страту українців недофінансуванням сфери охорони здоров’я. Вони вимагатимуть забезпечити пацієнтів потрібним лікуванням та закласти у Бюджет на 2016 рік кошти для лікування важкохворих українців, що розраховані МОЗ.

Під час акції активісти проведуть короткий прес-брифінг, в якому візьмуть участь:

  • Ольга Стефанишина, БФ «Пацієнти України».
  • Ірина Ревенко, пацієнтка, хвора на гепатит В і С, активіст БФ «Пацієнти України».
  • Дмитро Шерембей, ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ».
  • Наталія Тимощук, громадська спілка «Орфалайф-Україна».

В проекті бюджету на наступний рік на закупівлю медикаментів для хворих на ВІЛ/СНІД, вірусні гепатити, туберкульоз, орфанні та онкологічні захворювання закладено всього 3,9 млрд грн. Реальна потреба у ліках для тяжкохворих пацієнтів, за розрахунками Міністерства охорони здоров’я, становить мінімум 8,1 млрд грн.

Акція протесту покликана звернути увагу представників Кабінету міністрів  на те, що Бюджет, який вони планують ухвалити, – це бюджет, який вбиває більше половини хворих українців. Саме тому важкохворі українці стоятимуть під стінами Кабміну з мішками на голові та зашморгами на шиї, оскільки бюджет у розмірі 3,9 млрд грн прирікає їх на неминучу інвалідність та смерть.

Щодня в Україні від нестачі ліків помирає близько 1 600 людей.

Если вы нашли ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter

Материалы по теме