30 ноября, 2014 17:22

У Всесвітній день боротьби зі СНІДом активісти покажуть, скільки вкрали на закупівлях ліків для ВІЛ-інфікованих цього року

У понеділок, 1 грудня, у Всесвітній день боротьби зі СНІДом, відбудеться прес-брифінг, на якому громадські організації оприлюднять інформацію про те, скільки цього року Міністерство охорони здоров’я «заробило» на смертельно-хворих українцях.

Прес-брифінг відбудеться 1 грудня, в понеділок, о 9.30 біля «Червоної стрічки» – меморіалу померлим від СНІДу, що знаходиться за адресою: вул. Лаврська 23.

У брифінгу візьмуть участь:

  • Віталій Шабунін, «Центр протидії корупції».
  • Дмитро Шерембей, БФ «Пацієнти України».
  • Володимир Жовтяк, «Всеукраїнська мережа людей, що живуть з ВІЛ/СНІД».

Активісти принесуть до меморіалу купу грошей, щоб наочно продемонструвати, яку саме суму вкрало Міністерство охорони здоров’я цього року на пацієнтах з такими важкими діагнозом, як СНІД, туберкульоз та інші захворювання. На думку активістів, саме через рівень корупції в міністерстві, який, на жаль, не змінився з приходом нової команди, сьогодні тисячі українців не отримують лікування та помирають від хвороб.

В акції, що відбудеться після прес-брифінгу, візьмуть участь ВІЛ-позитивні українці, а також їхні рідні. Загальна кількість учасників акції – близько 100 осіб. В такий спосіб активісти хочуть показати, що жодні гроші не вартують людських життів.

Контактна особа: Устінова Олександра, 067 550 15 70, [email protected].

Если вы нашли ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter