22 Грудня, 2015 14:58

Всеукраїнська акція «Приречені»: пацієнти із зашморгами на шиї

Всеукраїнська акція «Приречені» відбудеться у середу 23 грудня о 10:00 за адресою: вул. Грушевського, 12/2 (навпроти будівлі Кабінету міністрів України). Контактна особа: Альона Романюк 050 335 53 01, 093 72 10 800.
2_01

Тяжкохворі пацієнти стоятимуть із мішками на голові та зашморгами на шиї як символ того, що бюджет на 2016 рік прирікає їх на неминучу інвалідність та смерть.

Пацієнти, обурені недофінансованим проектом бюджету-2016 на закупівлю ліків для важкохворих українців, вишикуються в живу стіну навпроти Кабінету міністрів України. 100 людей стоятимуть із зашморгами на шиї та мішками на голові під звуки бою в барабан, що символізуватиме фактичну страту українців недофінансуванням сфери охорони здоров’я. Вони вимагатимуть забезпечити пацієнтів потрібним лікуванням та закласти у Бюджет на 2016 рік кошти для лікування важкохворих українців, що розраховані МОЗ.

Під час акції активісти проведуть короткий прес-брифінг, в якому візьмуть участь:

  • Ольга Стефанишина, БФ «Пацієнти України».
  • Ірина Ревенко, пацієнтка, хвора на гепатит В і С, активіст БФ «Пацієнти України».
  • Дмитро Шерембей, ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ».
  • Наталія Тимощук, громадська спілка «Орфалайф-Україна».

В проекті бюджету на наступний рік на закупівлю медикаментів для хворих на ВІЛ/СНІД, вірусні гепатити, туберкульоз, орфанні та онкологічні захворювання закладено всього 3,9 млрд грн. Реальна потреба у ліках для тяжкохворих пацієнтів, за розрахунками Міністерства охорони здоров’я, становить мінімум 8,1 млрд грн.

Акція протесту покликана звернути увагу представників Кабінету міністрів  на те, що Бюджет, який вони планують ухвалити, – це бюджет, який вбиває більше половини хворих українців. Саме тому важкохворі українці стоятимуть під стінами Кабміну з мішками на голові та зашморгами на шиї, оскільки бюджет у розмірі 3,9 млрд грн прирікає їх на неминучу інвалідність та смерть.

Щодня в Україні від нестачі ліків помирає близько 1 600 людей.

Если вы нашли ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter