1 Липня, 2015 09:24

Результати проекту «Медсанбат»

Проект «Медсанбат» з'явився після декількох місяців військових дій на Сході України. На всіх етапах евакуації на полі бою, саме у вирішальний для пораненого час, не надавалася належна медична допомога через відсутність знань, базових навичок, досвіду та відсутності важливого медичного обладнання та інструментів. Як наслідок, стрімко зростала кількість загиблих, смертельно поранених та інвалідів.
Результати проекту «Медсанбат» / Фонд Олени Пінчук

Для вирішення цієї проблеми Віктор та Олена Пінчук на початку жовтня 2014 року започаткували проект «Медсанбат». Він був створений для проведення тренінгів з тактичної медицини відповідно до стандартів НАТО для лікарів, медичного персоналу, волонтерів та солдатів. Ще одна мета проекту – забезпечити лікарів у зоні бойових дій повністю обладнаними медичними рюкзаками.

До кінця 2015 року «Медсанбат» навчив понад 5 000 людей на 40 тренінгах по всій України, включаючи зону бойових дій. За цей період 150 військових лікарів та медичних працівників отримали рюкзаки з наступним поповненням запасу видаткових матеріалів.

Значна частина тих, хто пройшов навчання, зараз працюють в зоні АТО, багато з них перебувають на лінії розмежування, працюючи в усіх сегментах медичної допомоги – від надання першої допомоги пораненим до евакуації в головні госпіталі України.

У 2015 році за сприяння команди «Медсанбату» в Україні були розроблені та опубліковані нові Національні стандарти навчання військових. «Медсанбат» приділив особливу увагу розвитку можливостей державних структур: у 2015 році викладачі медичних коледжів та університетів спільно з тренерською командою Військово-медичної академії України пройшли навчання як викладачі з тактичної медицини. У жовтні 2015 року «Медсанбат» провів навчання нової команди з підготовки кадрів до патрульно-постової служби. Ці викладачі та тренери будуть готувати фахівців з тактичної медицини для Збройних сил України та нової української поліції.

Крім того, в 2015 році «Медсанбат» створив та опублікував на веб-сайті medsanbat.info три відеоролики, які надають цивільним особам поради, як поводитися у зоні військових дій. Їх мета – допомогти зменшити кількість жертв серед мирного населення в умовах військового конфлікту.

За детальною інформацією, будь ласка, звертайтеся до Павла Пімінова, директора з комунікації Фонду Олени Пінчук: +380 44 490 4805, [email protected].

Если вы нашли ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter

Матеріали по темі