17 Березня, 2016 12:58

Українські зірки кличуть всіх на Київський півмарафон, щоб запустити відлік «Кілометрів добра»

Фонд Олени Пінчук «АНТИСНІД» починає travel-проект «Кілометри добра», який спрямований на просування активного способу життя та завдяки якому буде організований збір пожертв на проекти допомоги ВІЛ-позитивним дітям.
Українські зірки кличуть всіх на Київський півмарафон, щоб запустити відлік «Кілометрів добра» / Фонд Олени Пінчук
Автор: Сергій Тушинський | Факти та коментарі

Старт цього проекту буде приурочений до шостого Київському півмарафону – він пройде в столиці 17 квітня. У ньому візьмуть участь українські зірки, які закликали українців прийти на півмарафон і зробити благодійну пожертву на сайті Української біржі благодійності, щоб підтримати роботу мобільних клінік для ВІЛ-позитивних дітей. Всього Фонд «АНТИСНІД» планує зібрати на старті проекту 300 тисяч гривень, щоб розширити масштаби роботи мобільних клінік до кінця 2016 року.

Презентація «Кілометрів добра» відбулася сьогодні у файт-хаузі SpartaBox. У боксерському рингу її провів Сергій Бриль – відомий український рінганонсер і ведучий спортивних заходів, а також спортивних програм на радіо і телебаченні, який вже понад 15 років є «голосом» найбільших спортивних подій в Україні.

У презентації взяли участь українські зірки, громадські діячі та представники бізнесу: теле- і радіоведуча Василіса Фролова; Олімпійська чемпіонка, Чемпіонка світу та Європи зі спортивної гімнастики Лілія Подкопаєва; народний депутат України Борислав Береза; дизайнер Жан Гріцфельдт; команда чемпіонів світу і Європи з боксу SpartaBox; команда мережі ресторанів сучасної японської кухні «Сушия». Вони звернулися до своїх фанів із закликом підтримати їх благодійний забіг заради розвитку проекту «Мобільні клініки». Для цього досить зайти на сайт ubb.org.ua та зробити пожертву, обравши команду або одного з відомих людей, які приєдналися до благодійного марафону. Окрім того, 17 квітня у всіх бажаючих буде можливість зустрітися в Києві з зірковими учасниками забігу і пробігти з ними одну з дистанцій за своїм вибором.

Участь Василіси Фролової та Лілії Подкопаєвої в цьому проекті є особливо символічною, оскільки вони були серед тих українських зірок, які не просто взяли участь у презентації мобільних клінік на Михайлівській площі Києва в 2009 році, але й вирушили разом з лікарями в регіони, щоб побувати на церемонії передачі обладнаних медичних автомобілів регіональним Центрам СНІДу – Василіса в Миколаєві, а Лілія в Донецьку.

Особливе місце серед партнерів Фонду «АНТИСНІД» по благодійному марафону посідає команда мережі ресторанів сучасної японської кухні «Сушия», яка не тільки мобілізувала своїх співробітників, але й звернулася з проханням про підтримку марафону до десятків тисяч своїх клієнтів.

Мобільні клініки для ВІЛ-позитивних дітей працюють в Україні вже понад 7 років. Завдяки їм діти з діагнозом ВІЛ/СНІД з маленьких міст і сіл отримали доступ до якісної медичної допомоги. Лікарі та соціальні працівники з великих міст регулярно доставляють медикаменти та антиретровірусну терапію у віддалені регіони України, які найбільше постраждали від епідемії ВІЛ/СНІДу. Цей проект відкриває доступ до якісної медичної допомоги малозабезпеченим сім'ям, допомагає налагоджувати комунікацію лікарів зі столиці та обласних центрів з регіональними лікарнями та спеціалістами, значно збільшує охоплення в обстеженні і спостереженні пацієнтів, консультуванні їх сімей. Також він дає можливість навчання лікарів та створення баз даних пацієнтів в областях, де працюють клініки.

Всі кошти, зібрані під час благодійного марафону, будуть спрямовані на розширення участі лікарів і соціальних працівників у роботі мобільних клінік, на закупівлю витратних матеріалів, необхідних для їх роботи в регіонах.

Марафон зі збору пожертв для мобільних клінік відбудеться в рамках проекту Safe Connection Фонду Олени Пінчук «АНТИСНІД».

Travel-проект «Кілометри добра» буде розвиватися у двох форматах.

Travel HUB – це регулярні зустрічі з українськими зірками, які будуть ділитися враженнями від своїх подорожей і обговорювати їх з аудиторією, яка готова робити пожертвуви на проекти допомоги ВІЛ-позитивним дітям.

Travel Event – організація спеціальних поїздок по Україні, учасники яких з часом стануть спільнотою людей, які ведуть активний спосіб життя і займаються спортом. Механіка таких поїздок буде також пов'язана зі збором благодійних пожертв на підтримку мобільних клінік для ВІЛ-позитивних дітей. Перша поїздка в рамках проекту планується в Буковель – у травні 2016 року, і вона буде пов'язана з автоспортом.

Проект буде розвиватися в партнерстві з телеканалом ICTV – у ранковому телешоу «Ранок у великому місті» з'явиться спеціальна рубрика «Кілометри добра», і за підтримки Фундації Кока-Кола.

Мобільні клініки для ВІЛ-позитивних дітей

У березні 2009 року в п'ять регіонів України роз'їхалися мобільні клініки для надання медичної допомоги ВІЛ-позитивним дітям. Клініки були закуплені і обладнані на кошти, зібрані під час благодійного аукціону, який організував Фонд Олени Пінчук «АНТИСНІД». Подальша робота мобільних клінік, які забезпечили регулярний доступ до якісної медичної допомоги маленьким пацієнтам та їх батькам у найвіддаленіших населених пунктах, підтримувалася фондом протягом семи років існування проекту. На жаль, мобільні клініки в Донецьку і в Криму більше не є частиною проекту, але бригади лікарів у Миколаєві, Дніпропетровську і Києві як і раніше потребують фінансування, а тисячі їх пацієнтів – життєво важливого лікування.

Кожна мобільна клініка обладнана портативними приладами та витратними матеріалами, необхідними для проведення первинної діагностики, забору крові, надання медичної допомоги. Крім того, команди лікарів проводять профілактичну роботу з ВІЛ-позитивними вагітними, навчають лікарів кабінетів довіри алгоритмам роботи по виявленню та супроводу пацієнтів з ВІЛ-позитивним статусом. Соціальні працівники та психологи, які також входять до складу мобільних медичних бригад, проводять роботу з профілактики відмов і прихильності до лікування, надають психологічну підтримку та соціальний супровід сім'ям, у яких виховуються ВІЛ-позитивні діти.

Завдяки мобільним клінікам тисячі ВІЛ-позитивних дітей отримали регулярний доступ до кваліфікованої допомоги педіатрів та інфекціоністів. Всього проект охопив 5,5 тисячі дітей, народжених від ВІЛ-позитивних мам, – це понад 70 відсотків українських дітей, яких торкнулася епідемія ВІЛ/СНІДу, та які потребують постійної уваги медиків.

Мобільні клініки були придбані та обладнані на кошти, зібрані на благодійному аукціоні, який був організований Фондом Олени Пінчук «АНТИСНІД». 29 листопада 2008 року на ньому було зібрано 580 тисяч доларів для цього проекту.

Українська Біржа Благодійності (www.ubb.org.ua) – це перша в Україні незалежна загальнонаціональна соціальна інфраструктура онлайн-благодійності. Її мета – створювати, підтримувати і розвивати ефективну платформу взаємодії між донорами, громадськими організаціями (операторами допомоги) і одержувачами допомоги, зміцнюючи таким чином неприбутковий сектор і благодійність в Україні. Проект ініційований завдяки гранту Фонду Віктора Пінчука.

Kyiv Half Marathon 2016 (www.kyivhalfmarathon.org) – ці щорічні змагання проводяться для популяризації масових бігових заходів в Україні, а також для пропаганди здорового способу життя, розвитку масового спорту та інтеграції України у світовий марафонський рух. Третій рік поспіль півмарафон залучає до співпраці благодійні фонди, щоб звернути увагу суспільства на актуальні гуманітарні проблеми і допомогти їх вирішенню. У 2014 році завдяки благодійному забігу вдалося зібрати 150 000 гривень, у 2015 році ця сума збільшилася до 644 595 гривень.

SpartaBox (www.spartabox.com) – це культовий бійцівський клуб України, який об'єднує на одному майданчику професійний спорт і «бокс білих комірців». До складу команди увійшли: В'ячеслав Сенченко –чотириразовий Чемпіон світу за версією WBA; Юрій Нужненко – дворазовий Чемпіон світу за версією WBA; Валентин Куц – Чемпіон Європи, учасник реаліті-шоу «Ти чемпіон»; Ігор Фаніян – професійний боксер, засновник клубу SpartaBox і промоутерської компанії Sparta Boxing Promotions; Карен Чухаджян – провідний боксер Sparta Boxing Promotions.

«Сушия» (www.sushiya.ua) – найбільша і швидко зростаюча в Україні мережа ресторанів сучасної японської кухні, яка налічує 40 ресторанів у 12 містах України – Києві, Борисполі, Вінниці, Дніпропетровську, Запоріжжі, Луцьку, Львові, Одесі, Сумах, Харкові, Черкасах та Чернівцях. Мережа щомісяця обслуговує понад 350 000 гостей, має власну службу доставки «Точна доставка». Перший ресторан мережі відкрито у 2006 році.

За детальною інформацією, будь ласка, звертайтеся до Павла Пімінова, директора з комунікації Фонду Олени Пінчук «АНТИСНІД»: +380 44 490 4805, [email protected]. Фотогалерея
Відео

ICTV
Если вы нашли ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter

Матеріали по темі