17 Грудня, 2014 12:34

Проект «Мрії здійснюються!» стрімко рухається до завершення

На сайті Fashion AID триває проект «Мрії здійснюються!». Цього року проект розпочався 1 грудня, у Всесвітній день боротьби зі СНІДом, і закінчиться він до Різдва. За перші 17 днів роботи проекту українці вже розібрали майже 80 відсотків усіх дитячих бажань на сайті проекту – 129 дітей вже отримали свої подарунки і 768 бажань знаходяться в процесі виконання.
Проект «Мрії здійснюються!» стрімко рухається до завершення / Фонд Олени Пінчук

Напередодні новорічних і різдвяних свят усі бажаючі допомогти ВІЛ-позитивним дітям можуть зайти на сайт mrii.in.ua, обрати мрію одного з 1 164 ВІЛ-позитивних дітей та виконати її, надіславши йому подарунок. Зробити подарунок можна, сплативши за нього банківським переказом або пластиковою карткою, а також – придбати та передати подарунок безпосередньо в сім'ю, де зростає дитина. Контроль за доставкою та врученням подарунків здійснюють десятки соціальних працівників з організацій-партнерів Фонду Олени Пінчук «АНТИСНІД» по всій Україні. З етичних міркувань прізвища дітей на сайті не вказані, тільки імена, вік і місце проживання.

Через соціальних працівників діти передають учасникам проекту листи зі словами подяки і саморобні листівки – свої малюнки, зроблені спеціально для тих, хто надіслав їм подарунки.

Вперше проект «Мрії здійснюються!» стартував у 2011 році. Ця акція об'єднала тисячі українців, які збирали новорічні та різдвяні подарунки для ВІЛ-позитивних дітей.

У 2011 році на сайті mrii.in.ua були опубліковані новорічні бажання 810 ВІЛ-позитивних діток, більшість з яких – це дошкільнята. Для них було зібрано 231 тисяча гривень. Це пожертви приватних осіб. Проект отримав підтримку не тільки від тисяч простих людей, але й від партнерів фонду. Серед них – банк «Кредит Дніпро» і компанія Coca-Cola, телеканал ICTV та компанія «Київстар». Всього у 2011 році на сайті проекту побували понад 70 тисяч унікальних відвідувачів, у деякі дні на сайт заходили до 8 тисяч осіб. Дехто став справжнім рекордсменом, зробивши в грудні 2011 року понад 50 візитів.

У 2012 році новорічні й різдвяні подарунки отримали 1 024 ВІЛ-позитивних дитини. Ми зібрали 368 подарунків на суму в 228 750 гривень, решта подарунків були придбані й відправлені дітям, завдяки українцям, які в грудні та січні пожертвували 403 660 гривень. Загальний бюджет проекту склав 632 410 гривень. За час роботи проекту в 2012 році на сайті mrii.in.ua побували понад 80 тисяч унікальних відвідувачів, які переглянули майже 700 тисяч веб-сторінок. Більшість жертводавців – це молоді прогресивні жителі мегаполісів. Про це свідчить не тільки географія відвідувань – Київ, Харків, Дніпропетровськ, Донецьк, Одеса, Запоріжжя, Львів, – але й те, що 14 відсотків візитів на сайт було здійснено з мобільних пристроїв.

У 2013 році подарунки отримали 1 127 ВІЛ-позитивних дітей. У грошовому еквіваленті їх вартість становить 804 621 грн. У 2013 році компанія «Київстар» виділила для прогресивних мрійників цього проекту 188 смартфонів.

За детальною інформацією, будь ласка, звертайтеся до Павла Пімінова, директора з комунікації Фонду Олени Пінчук «АНТИСНІД»: +380 44 490 4805, [email protected].

Если вы нашли ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter

Матеріали по темі