14 Лютого, 2013 11:06

У День Святого Валентина Ай Вейвей та Елтон Джон показали в Нью-Йорку, Лондоні та Києві арт-проект, присвячений боротьбі зі СНІДом

Китаєць Ай Вейвей – найвпливовіша людина в світі сучасного мистецтва за версією журналу ArtReview (2013), який посідає 24-ту сходинку в списку найвпливовіших людей світу, складеному журналом Time, – створив 60-секундний відеоролик «Любов у нашій крові», присвячений боротьбі зі СНІДом. Це відео культовий сучасний художник створив на прохання Елтона Джона, одного з найвідоміших світових борців зі СНІДом.
У День Святого Валентина Ай Вейвей та Елтон Джон показали в Нью-Йорку, Лондоні та Києві арт-проект, присвячений боротьбі зі СНІДом / Фонд Олени Пінчук
Автор: Ai Weiwei Studio

У День Святого Валентина ролик був показаний на вуличних відеоекранах на Times Square в Нью-Йорку, на Picadilly Circus в Лондоні іта на Майдані Незалежності в Києві – столиці країни з найвищими в Європі темпами поширення ВІЛ-інфекції. Також це відео викладене на YouTube каналі СНІД-Фонду Елтона Джона.

«Це робота про кохання, про те, що пов'язане з життям кожної людини, – каже Ай Вейвей. – Коли Елтон попросив мене створити щось для його фонду, я хотів знайти такі емоції, які допоможуть збільшити знання про проблему і вплинути на багатьох людей, яких вона стосується».

У Києві цей проект був показаний за підтримки Фонду Олени Пінчук «АНТИСНІД» і в партнерстві з українськими операторами зовнішньої реклами: компанія Hitech Advertisement надала 41 відеоборд у столиці, а компанія Media Faces організувала трансляцію ролика на найбільшому відеоекрані нашої країни, розташованому на Майдані Незалежності в Києві.

Ця робота стала частиною великого світового проекту, в якому за проханням Елтона Джона візьмуть участь знамениті співаки, художники, письменники і спортсмени. Вони запишуть і ретвітнуть короткі відеоролики й фотографії, на яких, проколовши палець, кожен з них покаже кілька крапель своєї крові. Так зірки підтримають гасло акції – «Любов у нашій крові».

За детальною інформацією, будь ласка, звертайтеся до Павла Пімінова, директора з комунікацій Фонду Олени Пінчук «АНТИСНІД»: Тел: +380 44 490 4805, e-mail: [email protected].

Фотогалерея
Відео

Ai Weiwei Studio

Elton John AIDS Foundation
Если вы нашли ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter

Матеріали по темі