16 Жовтня, 2017 18:40

Нову партію долутегравіру доставлено в Україну для лікування ВІЛ-позитивних пацієнтів у Києві

Київський міський центр СНІДу отримав чергову партію новітнього препарату для лікування ВІЛ-позитивних пацієнтів. 700 курсів долутегравіру забезпечать процес лікування на найближчі 4,5 місяці. Загалом, проект розрахований на лікування 1 300 пацієнтів у Києві протягом двох років.
Нову партію долутегравіру доставлено в Україну для лікування ВІЛ-позитивних пацієнтів у Києві / Фонд Олени Пінчук

У 2017-1018 роках вперше в Східній Європі ВІЛ-позитивні пацієнти будуть отримувати антиретровірусну терапію за рахунок приватних коштів. Бюджет проекту – більше 6,5 мільйона гривень. Оператором закупівель став партнер фонду – Всеукраїнська мережа людей, що живуть з ВІЛ. Завдяки партнерській ініціативі, яку підтримав Фонд «АНТИСНІД», Україна отримала препарат шостого покоління для ВІЛ-позитивних людей за неймовірно низькою ціною – 170 доларів за річний курс. Це дозволить у два рази зменшити вартість лікування і вже в 2018 році без додаткових затрат удвічі збільшити кількість людей, які отримають доступ до терапії, яка рятує життя.

Цей препарат – значно більш ефективний і менш токсичний, аніж ті лікувальні засоби, що застосовуються сьогодні. Його необхідно приймати лише один раз на добу, що спрощує процес лікування та зменшує кількість людей, що можуть від нього відмовитися.

За оперативною інформацією Київського міського центру СНІДу за станом на 1 липня в Києві на обліку стоїть 12 323 пацієнта. 7 682 з них отримують антиретровірусну терапію.

За детальною інформацією, будь ласка, звертайтеся до Павла Пімінова, директора з комунікації Фонду Олени Пінчук: +380 44 490 4805, [email protected].

Если вы нашли ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter

Матеріали по темі