16 Листопада, 2014 18:12

Фонд Олени Пінчук «АНТИСНІД» повністю оновив свій сайт

Фонд «АНТИСНІД» запустив нову версію свого сайту antiaids.org. Оновленням сайту керувала медіаексперт Юлія МакГаффі, яка багато років була головним редактором найбільшого інтернет-порталу України Корреспондент.net. В результаті реконструкції сайт отримав сучасний адаптивний дизайн і нову систему навігації, повноцінну інтеграцію з соціальними мережами, а також новий формат представлення найбільш значущих проектів фонду.
Фонд Олени Пінчук «АНТИСНІД» повністю оновив свій сайт / Фонд Олени Пінчук

Юлія МакГаффі: «Розробляючи дизайн і структуру, ми намагалися зробити новий сайт зручним і сучасним, а також гідно показати всі напрацювання та проекти фонду за 11 років його існування. Ці завдання були виконані. Крім цього, хочу сказати, що отримала величезне задоволення, працюючи над проектом, і мені дуже подобається те, що вийшло. Це мій перший, але не останній проект для Фонду Олени Пінчук «АНТИСНІД».

Олена Пінчук, засновниця Фонду «АНТИСНІД»: «Ніщо так не стимулює розвиток і рух уперед, як співпраця зі справжніми професіоналами. Я щиро вдячна Юлії МакГаффі за її роботу. Наш сайт став більш цікавим і функціональним».

Новий сайт зроблений в адаптивному дизайні. Це означає, що він коректно відображається на всіх типах стаціонарних або мобільних пристроїв, а весь його контент буде динамічно підлаштовуватися під розмір екрану, на якому відбувається перегляд. Це дасть можливість розширити аудиторію, яка віддає перевагу використанню смартфона і планшета для роботи в інтернеті – за останній рік кількість таких користувачів на сайті фонду збільшилася вдвічі.

Одне з головних завдань сайту, яке було вирішене у співпраці з командою розробників з компанії Palaemo, – поліпшення візуальної презентації проектів фонду. За 11 років своєї роботи Фонд «АНТИСНІД» накопичив величезний мультимедійний архів, матеріали якого максимально інтегровані в усі розділи сайту. На сайті, зокрема, викладено всі інформаційні кампанії, які були створені з ініціативи фонду з моменту його заснування в 2003 році.

Найяскравіші проекти фонду отримали нове втілення у форматі story telling. Цей формат, який сьогодні використовують для спеціальних проектів найбільші світові інтернет-медіа, поєднує в собі текст, фото- та відеоматеріали, сполучені в єдину видовищну історію. У форматі story telling на новому сайті представлені найкреативніші партнерські проекти, розділи, присвячені співробітництву зі СНІД-Фондом Елтона Джона, Фондом Клінтона і з гуртом Queen, розділ про засновницю Фонду «АНТИСНІД» Олену Пінчук.

У спеціальний розділ на сайті виведені три стрічки новин: СНІД у світі, СНІД в Україні та статистична інформація про ситуацію з поширенням ВІЛ-інфекції у нашій країні. Розділ «Фонд» містить стрічку новин, присвячену його діяльності, інформацію про команду фонду та його партнерів. Також у цьому розділі викладені повні тексти фінансових звітів Фонду Олени Пінчук «АНТИСНІД», аудиторську перевірку яких відповідно до Міжнародних стандартів аудиту щорічно проводить аудиторська компанія Ernst & Young.

Система навігації сайту працює на трьох рівнях: на рівні тематичних розділів, а також на рівні тегів, що дозволяють швидко відобразити набір матеріалів з прив'язкою до конкретного проекту або напрямку роботи фонду, і на рівні тем – спеціальних пошукових шаблонів, які доступні на будь-якій сторінці сайту.

Сайт отримав оновлений функціонал збору благодійних коштів (поки що працює у тестовому режимі) – повноцінний інтернет-еквайринг, який підвищить надійність і швидкість обробки пожертвувань через банківські картки, а також нові канали фандрайзингу – через основні мережі платіжних терміналів і спеціалізовані платіжні системи.

Разом з основним сайтом були також оновлені два спеціалізованих підсайти. Ресурс для лікарів, який наповнений професійною інформацією для тих, хто надає медичну допомогу ВІЛ-позитивним людям. І ресурс для журналістів, які створюють матеріали по темі ВІЛ/СНІДу – він містить корисну довідкову інформацію та анонси подій, які проводять ВІЛ-сервісні організації.

Сайт Фонду «АНТИСНІД» був запущений в лютому 2005 року і з невеликими трансформаціями та доповненнями діяв до листопада 2014 року. З плином часу цей інтернет-майданчик доповнювався сторінками спеціальних проектів, якими керує фонд і які використовувалися для поширення інформації та залучення користувачів до благодійної діяльності фонду.

За детальною інформацією, будь ласка, звертайтеся до Павла Пімінова, директора з комунікації Фонду Олени Пінчук «АНТИСНІД»: +380 44 490 4805, [email protected].

Если вы нашли ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter

Матеріали по темі