23 Грудня, 2015 15:49

Для дітей з особливими потребами у Києві влаштували новорічне свято

23 грудня 2015 року у Києві, на Софійській площі відбулося новорічне свято для дітей з особливими потребами. Київська міська державна адміністрація вперше провела такий захід. Участь у ньому взяли близько 500 дітей, якими опікуються соціальні служби, благодійні фонди та громадські організації. Зокрема, на святкування були запрошені ВІЛ-позитивні діти, яким допомагає Фонд Олени Пінчук «АНТИСНІД».
Для дітей з особливими потребами у Києві влаштували новорічне свято / Фонд Олени Пінчук
Автор: Сергій Тушинський | Факты и комментарии | Фонд Олени Пінчук «АНТИСНІД»

«Міська влада робить все, щоб Київ був сучасним європейським містом, зручним для життя. І в першу чергу столиця має бути комфортною для людей з особливими потребами. Ми зосереджені на тому, щоб, як і в усьому цивілізованому світі, створити для людей з особливими потребами всі інфраструктурні можливості, які дозволять їм без будь-яких обмежень користуватися послугами державних та муніципальних установ, відвідувати культурні, мистецькі та спортивні заходи. Адже рівень цивілізованості суспільства визначається саме його ставленням до людей з особливими потребами», – сказав мер Києва Віталій Кличко.

Діти з особливими потребами, які в силу об’єктивних причин більшу частину свого життя обмежені у спілкуванні з навколишнім світом, були запрошені до головної ялинки країни. Тут, на Софійській площі, вони змогли долучитися до всіх атрибутів новорічних свят та відчути себе частиною дитячої спільноти столиці.

Під час святкового заходу діти поринули у калейдоскоп ігор та розваг, були залучені у театральне дійство, співали колядки та отримали солодкі подарунки від «Моделіс Україна». Вони змогли помилуватися святково прикрашеною ялинкою міста Києва, поколядувати та заспівати разом з професійними виконавцями прадавні пісні українського народу. Гостями та учасниками свята стали янголята, які принесли радісну звістку від Святого Миколая, та сам Святий Миколай, якого так полюбляють діти.

На глядачів чекало новорічне дійство у виконанні професійних акторів Київського муніципального академічного театру ляльок. Вертеп був створений за сценарієм, який має автентичні джерела.

Біля ялинки та безпосередньо із дітьми працювали 30 артистів-волонтерів – студентів Київської муніципальної академії естрадного та циркового мистецтв. На святі вони перевтілилися у веселий гурт колядників, фокусників, жонглерів та лялькарів та пробудили в них інтерес до традиційних народних звичаїв та обрядів.

Це новорічне свято було організовано Київською міською державною адміністрацією за підтримки Фонду Олени Пінчук «АНТИСНІД» та Компанії «Кока-Кола Україна».

Програми для людей з особливими потребами у Києві

Київська міська влада, розуміючи необхідність створення зручних умов для проживання та пересування містом людей із інвалідністю, комплексно впроваджує систему безбар’єрного простору в столиці.

Ці зусилля спрямовані на те, щоб люди з особливими потребами мали змогу вільно пересуватися містом, долучатися до культурно-мистецьких, спортивних заходів – тобто відчувати себе частиною суспільства. Запроваджено низку програм, завдяки яким люди з обмеженими можливостями можуть безперешкодно відвідувати музеї, театри. Всі локації для публічних та культурно-мистецьких заходів облаштовуються з урахуванням їхніх потреб.

Особливий акцент столична влада робить на розвиток інклюзивної освіти – на сьогодні у столиці функціонує вже 20 таких шкіл, і з кожним роком їх ставатиме ще більше. У 2015 році року створені дві дитячі спортивні школи «Шанс» та «Метеор», де мають змогу навчатися майже 500 дітей з інвалідністю, а також комунальний дитсадок «Центр розвитку дитини».

Ще одним кроком у підтримці людей із особливими потребами стала передача приміщення для Київського міського центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт», який понад 20 років не мав власного приміщення.

На ремонт будівлі на вул. Верхній Вал, 42-А було спрямовано 1,2 млн грн. Вже наступного року буде відкрито приміщення для київських спортсменів. У цьому приміщенні буде створено потужну базу для спортсменів з інвалідністю, де вони зможуть займатися спортом, спілкуватися, отримати допомогу та пройти реабілітацію.

За додатковою інформацією, будь ласка, звертайтеся до Ірини Тищенко, +380 95 207 4186.

Фонд «АНТИСНІД» (www.antiaids.org) був заснований Оленою Пінчук у вересні 2003 року. Це перша і єдина в Україні благодійна організація з боротьби зі СНІДом, яка працює за рахунок приватних коштів. Протягом дванадцяти років своєї роботи фонд займається профілактикою ВІЛ/СНІДу та надає допомогу людям, які живуть з ВІЛ/СНІДом. Фонд прагне працювати на всіх рівнях, від загальнонаціональних проектів до адресної допомоги людям, які постраждали від епідемії СНІДу. Фонд Олени Пінчук «АНТИСНІД» також розробляє і впроваджує соціальні превентивні та освітні програми, спрямовані на молодіжну аудиторію. Фонд реалізує інноваційні інтерактивні проекти з використанням web-технологій: соціальний сервіс maps.in.ua спільно з Google, онлайн-аукціон «Зірки на продаж» спільно з Korrespondent.net, проект Fashion AID, спільний проект з Фундацією Кока-Кола – Safe Connection.

Компанія «Кока-Кола Україна» – лідер вітчизняного ринку безалкогольних напоїв. Компанія є активним учасником глобальної програми сталого розвитку. Відтак вона втілює ініціативи, що спрямовані на охорону довкілля; підтримку активного та здорового способу життя; створення безпечних умов роботи для співробітників; підвищення економічного розвитку громад, на території яких працює Компанія.

Більше на сайті www.coca-colaukraine.com. Фотогалерея
Відео

ICTV
Если вы нашли ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter

Матеріали по темі