19 октября, 2009 14:05

Ірена Кільчицька: "Сьогодні в Києві народжується від 2 до 4% інфікованих дітей від ВІЛ-позитивних матерів. Тобто майже в 98% випадків народжуються абсолютно здорові діти"

15 жовтня під головуванням першого заступника голови КМДА Ірени Кільчицької відбулось чергове засідання Київської міської координаційної ради з питань запобігання поширенню ВІЛ-інфекції СНІДу. В засіданні взяли участь представники Головного управління охорони здоров'я та медичного забезпечення, Головного управління освіти та науки, Червоного хреста, громадських та благодійних організацій тощо.

"Ті проблеми, які сьогодні виникають у зв'язку із поширенням захворювання на ВІЛ/СНІД, оперативно вирішуються завдяки плідній співпраці міської влади з громадськими і благодійними організаціями, в тому числі і іноземними. Ми вже бачимо дуже позитивні результати, адже з року в рік у нас збільшується народжуваність абсолютно здорових дітей від ВІЛ-інфікованих матерів", - зазначила Ірена Кільчицька.

Так, 2008 року кількість ВІЛ-позитивних дітей в Києві становила 7% від всіх новонароджених, а цього року цей показник знизився до 2-4%. Для порівняння - по Україні на даний час цей показник сягає 7%.

"Сьогодні всі розуміють, що ВІЛ - це не вирок, і інфікована жінка може заплановано народити абсолютно здорову дитину. Таких результатів вдалось досягнути завдяки цілій низці заходів, в тому числі і завдяки проведенню роз'яснювальної роботи серед породіль, зміні ставлення суспільства та медпрацівників до таких жінок", - додала Ірена Кільчицька.

За словами першого заступника голови КМДА, наступного тижня буде проведена нарада за участю керівників жіночих консультацій та громадських організацій з питання залучення активістів таких організацій до співпраці з метою надання психологічної та соціальної допомоги вагітним жінкам, хворим на ВІЛ/СНІД.

Крім того, перший заступник голови КМЖА зазначила, що значну увагу столична влада разом з громадськими організаціями приділяє запобіганню поширенню ВІЛ-інфекції/СНІДу серед підлітків, особливо з соціально незахищених родин.

Офiцiйний веб-портал Київської мiської влади

Если вы нашли ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter