1 декабря, 2009 20:32

В Україні стали менше помирати від СНІДу

Темпи поширення СНІДу в країні знизилися. Про це ІМК повідомили у Міжнародному Альянсі з ВІЛ / СНІД в Україні. Напередодні Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, який відзначається 1 грудня, організація підготувала звіт про свою діяльність.

За даними організації, за першу половину 2009 року зафіксовано 2214 нових випадків ураження цією недугою, в той час як за аналогічний період 2008 року зареєстровано 2297 таких випадків. Смертність від СНІДу за аналогічний період також знизилася майже на 8% (з 1370 до 1262 випадків).

Як вважають в організації, обнадійлива динаміка в Україні багато в чому пов'язана з реалізацією широкомасштабної п'ятирічної програми лікування за кошти Глобального фонду боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією із загальним обсягом фінансування 98 млн доларів США. Програма була завершена у вересні 2009 року.

Цього року Альянс-Україна спільно із Всеукраїнською мережею людей, які живуть з ВІЛ / СНІД, продовжив виконання іншої п'ятирічної програми. Вона фінансується Глобальним фондом "Підтримка з метою запобігання ВІЛ/СНІД, лікування і догляд для найуразливіших верств населення в Україні".

ІМК

Если вы нашли ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter