3 сентября, 2013 08:22

Звільнення від податків грантів Глобального фонду: інформує Держслужба України соцзахворювань

Як інформує Державна служба України з питань протидії ВІЛ інфекції/СНІДу та інших соціально-небезпечних захворювань, забезпечено системну роботу стосовно реалізації законодавства України в частині звільнення від оподаткування товарів та послуг, які закуповуються за кошти Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією (далі — Глобальний фонд). З червня поточного року фахівці Держслужби України соцзахворювань здійснюють розгляд та видачу відповідних довідок організаціям та підприємствам, які діють в рамках договорів на виконання грантової угоди з Глобальним фондом. Станом на 30 серпня відомством видано понад 70 довідок-підтверджень. Держслужба України соцзахворювань наголошує на необхідності правильного оформлення документації, оскільки відмови у видачі довідок спричинені саме поданням неповного пакету документів тощо.

Нагадаємо, що 17 квітня 2013 р. Уряд прийняв постанову № 284 «Деякі питання ввезення на митну територію України товарів і постачання на митній території України товарів та надання послуг, що оплачуються за рахунок грантів (субгрантів) Глобального фонду для боротьби із СНІДом, туберкульозом та малярією в Україні», якою затверджено:

порядок ввезення на митну територію України у митному режимі імпорту товарів (крім підакцизних), що оплачуються за рахунок грантів (субгрантів), наданих відповідно до програм Глобального фонду;

порядок постачання на митній території України товарів (крім підакцизних) та надання послуг, що оплачуються за рахунок грантів (субгрантів), наданих відповідно до програм Глобального фонду.

За матеріалами www.dssz.gov.ua.

apteka.ua

Если вы нашли ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter