5 октября, 2009 12:33

Відкриття ресурсного Центру здорового способу життя та профілактики ВІЛ-СНІДу в профтехосвіті

Академія педагогічних наук України, Інститут професійно-технічної освіти АПН України та German Technical Cooperation (GTZ) оголошують про відкриття ресурсного Центру здорового способу життя та профілактики ВІЛ-СНІДу в профтехосвіті, яке відбудеться 19 жовтня 2009 року. Початок - об 11 годині. Адреса: м. Київ, Чапаєвське шосе, 98, 5 й поверх, Центр здорового способу життя та профілактики ВІЛ-СНІДу в профтехосвіті.Контактна особа: Шимановський Марк Мусійович, тел. 8 067 504 4059, e-mail [email protected].
19 жовтня 2009 року о 12 годині в Інституті професійно-технічної освіти Академії педагогічних наук України  відбудеться урочисте відкриття Центру здорового способу життя та профілактики ВІЛ/СНІДу. Центр створено на виконання  Меморандуму між Академією педагогічних наук України та Німецького товариства технічного співробітництва  (GTZ) у рамках компонента «Профілактика ВІЛ\СНІД у Східній Європі».

Проект GTZ «Профілактика ВІЛ/СНІД» впроваджується в Україні, Республіці Молдова, Республіці Білорусь.

Метою Проекту є внесок у реалізацію Загальнодержавної програми України із забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції на 2009 - 2013 роки шляхом удосконалення превентивної та інформаційної роботи в системі професійно-технічної освіти. Безпосередню реалізацію Проекту доручено Інституту професійно-технічної освіти АПН України. Інститут має розробити та організувати експериментальне впровадження заходів щодо профілактики молоді, яка навчається у професійно-технічних навчальних закладах.

Мета цього Проекту - «Оптимізація профілактики ВІЛ/СНІД  серед молоді у системі професійної технічної освіти».

Спільно з науковими співробітниками Інституту професійно-технічної освіти АПН України в межах Проекту розробляються  ефективні педагогічні технології оптимізації системи підготовки робітничих кадрів у напрямі збереження здоров'я. Розробляється програма навчального курсу, посібник, а також методики викладання цього курсу у професійно-технічних навчальних закладах України, запроваджуються відповідні методики для вихователів у гуртожитках ПТНЗ.

Для пілотного впровадження навчальної програми зі здорового способу життя та профілактики ВІЛ/СНІД шляхом відкритого конкурсу визначено дев'ять професійно-технічних навчальних закладів Вінницької, Тернопільської, Хмельницької, Чернівецької областей та м. Києва:

  • Навчально-науковий центр професійно-технічної освіти АПН України, м. Київ;
  • Вінницьке вище професійне училище сфери послуг;
  • Вище професійне училище № 41 м. Тульчина;
  • Вище професійне училище № 25, м.Хмельницького;
  • ВПУ № 36, м. Балин Дунаєвецький р-н., Хмельницької області;
  • Вище професійне художнє училище №5 м. Чернівці;
  • Чернівецьке вище комерційне училище КНТЕУ;
  • Вище професійне училище № 10 м. Тернополя;
  • Вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі м. Тернополя.

В Інституті професійно-технічної освіти, за сприяння GTZ створюється ресурсний центр здорового спосібну життя та профілактика ВІЛ/СНІДу.

Метою цього центру є: планування та реалізації Проекту; педагогічні консультаційні послуги для його реалізації; розроблення та апробація програми, інноваційних методик викладання навчального курсу зі здорового способу життя та профілактики ВІЛ/СНІДу, паперового та електронного варіантів посібника, створення електронних презентацій, друкованих матеріалів, необхідних для реалізації Проекту, створення інформаційно-координаційного Інтернет-ресурсу з питань здорового способу життя, забезпечення контактів з українськими партнерами на національному, регіональному та місцевому рівнях; координація  заходів, що проводитимуться у рамках Проекту, з пілотними ПТНЗ; організація навчання педагогів з пілотних ПТНЗ.

У відкритті Центру братимуть участь представники Верховної Ради України, Секретаріату Президента України, Президент і члени Президії Академії педагогічних наук України, уповноважені представники Посольства Німеччини в Україні, керівники Німецького товариства технічної співпраці , представники Міністерства освіти і науки України, співробітники Інституту професійно-технічної освіти Академії педагогічних наук України, директори професійно-технічних навчальних закладів, педагоги-викладачі, які будуть експериментально впроваджувати спецкурс у пілотних областях та інші офіційні особи.

Если вы нашли ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter