2 октября, 2009 14:40

Укрпошта запрошує молодь до участі в міжнародному конкурсі творів про СНІД

Всесвітній поштовий союз (ВПС) у 2009- 2010 роках проводить черговий, 39-й, міжнародний молодіжний конкурс творів епістолярного жанру "Напиши листа й розкажи, чому важливо говорити про СНІД і захищати від нього один одного".

Зупинити розповсюдження ВІЛ/СНІДу до 2015 року - одна з Цілей тисячоліття розвитку, встановлених Організацією Об'єднаних Націй. Тема конкурсу дає можливість продовжити важливу роботу, яку проводить ВПС разом з Організацією Об'єднаних Націй, Міжнародною організацією праці та Міжнародною профспілкою працівників зв'язку в рамках роз'яснювальної кампанії запобігання зараженню ВІЛ/СНІД.

УДППЗ "Укрпошта" як національний оператор поштового зв'язку держави, що є членом ВПС, підтримує акцію та оголошує в її рамках проведення національного конкурсу.

Основною метою конкурсу є сприяння розвиткові в дітей навичок до творчості, уміння писати листи, влучно й дохідливо висловлювати свої думки. Конкурс надає молоді можливість усвідомити, яку важливу роль відіграє поштова служба в суспільному житті, а також сприяє формуванню в молоді світогляду, орієнтованого на утвердження вищих моральних, естетичних, гуманістичних принципів розвитку цивілізації.

В Україні початок національного етапу міжнародного конкурсу приурочено до Всесвітнього дня пошти, який відзначається 9 жовтня.

Конкурс в Україні проводиться у два етапи:

  • відбірковий - конкурси в Автономній Республіці Крим, обласні, у Києві та Севастополі - міські ). Проводиться з 9 жовтня 2009 року до 15 лютого 2010 року;
  • фінальний, на якому розглядатимуться твори, що посіли перше місце у відбіркових конкурсах у дирекціях УДППЗ "Укрпошта". Він триватиме до 15 квітня 2010 року.

Твір-переможець національного конкурсу буде надіслано до Міжнародного бюро ВПС для участі в міжнародному конкурсі, результати якого буде оприлюднене після надходження інформації від ВПС.

Для нагородження переможців відбіркового етапу національного конкурсу встановлюються три призових місця та відповідні винагороди, зокрема: місце - 300 грн; ІІ - 200 грн; ІІІ - 100 грн.

Для відзначення переможців національного конкурсу передбачено такі грошові премії: І місце - 1000 грн.; ІІ - 500 грн.; третє ІІІ -300 грн.

Призери міжнародного конкурсу отримають такі нагороди ВПС: І місце - позолочена медаль, ІІ - срібна медаль, ІІІ - бронзова медаль.

До участі у конкурсі запрошуються школярі віком від 10 до 15 років.

Конкурсний твір пишеться прозою у формі листа обсягом до 800 слів (рукописного чи друкованого тексту). Учасник конкурсу має вказати повну домашню адресу; прізвище, ім'я, по батькові; назву та адресу навчального закладу (школи), клас, у якому навчається; номер телефону (за наявності), а також надіслати копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номера(власного чи одного з батьків), копію свідоцтва про народження, своє кольорове фото. Особисті дані про учасників конкурсу не розголошуються.

Надсилати роботу слід на адресу філіалу УДППЗ "Укрпошта". за місцем проживання учасника конкурсу. На конверті зробити позначку "Конкурс ВПС".

31 січня 2010 року - останній день відправлення листа на конкурс, що має підтвердити відбиток календарного штемпеля на конверті.

Оцінка конкурсних робіт здійснюватиметься за критеріями:

  • повнота розкриття теми;
  • особистий погляд на світ та проблеми, пов'язані з темою конкурсу;
  • оригінальність творчого задуму;
  • змістовність, щирість;
  • логічність та самостійність викладу матеріалу;
  • грамотність.

Твори, що надійдуть на конкурс, та супровідні документи до них відправникам не повертаються.

Міністерство транспорту та зв'язку України

Если вы нашли ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter