13 мая, 2015 17:54

15 травня Україна вшанує пам’ять людей, які померли від СНІДу

Тисячі червоних метеликів у Всесвітній день пам’яті людей, які померли від СНІДу стануть символом пам’яті, скорботи на надії. За ініціативи ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ», українці разом з усім світом згадають людей, які померли від СНІДу, пам’ятаючи наслідки епідемії СНІДу як великої трагедії, яка забрала життя майже 30 000 людей лише в Україні. Акції, присвячені Дню пам’яті пройдуть по всій Україні. Контактна особа: Константінова Ганна, керівник відділу зв’язків з громадськістю та ЗМІ: +380 67 932 0516 [email protected].

Червоні метелики – символ пам’яті, легкості душ, які нас покинули, символ переродження та мінливості життя. Метелик є світовим символом нульової дискримінації, який у цьому році було впроваджено Об'єднаною програмою ООН з ВІЛ/СНІДу. Метелик проживає своє життя лише за один день, та як багато він встигає зробити, який він тендітний та сильний водночас. У цей день, об’єднавшись, ми згадаємо дорогих нам людей, які через СНІД пішли з життя, та нагадаємо собі, що життя – найважливіше, а краща пам'ять про померлих – турбота про живих.

У Києві червоними метеликами активісти та учасники акції оформлять меморіал «Червона стрічка». Для представників преси відбудеться прес-брифінг об 11:00, 15 травня, біля меморіалу «Червона стрічка», що за адресою: м. Київ, вул. Лаврська, 11.

Реєстрація преси: 10:30

У прес-брифінгу візьмуть участь представники державних та неурядових структур, які працюють в сфері подолання епідемії ВІЛ/СНІДу, громадські активісти та ВІЛ-позитивні громадяни України, які прийдуть цього дня вшанувати пам’ять всіх тих, чиї життя забрала епідемія:

  • Жовтяк Володимир, Голова Координаційної ради ВБО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ»;
  • Нізова Наталія, директор ДУ «Український центр контролю за соціально небезпечними хворобами Міністерства охорони здоров’я України»;
  • Тишко Яцек, директор ЮНЕЙДС в Україні;
  • Шерембей Дмитро, член Координаційної ради ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ»;
  • Руднєва Ольга, директор Фонду Олени Пінчук «АНТИСНІД».
Если вы нашли ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter