5 ноября, 2018 12:13

«Лабораторії натхнення» у Харкові

3-го листопада у Харкові весь день дискутували про успіх жінок в медіа, державному управлінні, соціальних проектах та маркетингу. Модерували дискусії з відомими українками харківські студентки. Захід був організований в рамках проекту «Я зможу!» Фонду Олени Пінчук за підтримки фундації Кока-Кола. Олена Фроляк, Анастасія Дєєва, Яніка Мерило, Олеся Жулинська та інші успішні жінки України об'єдналися, щоб кожна із понад двохсот учасниць «Лабораторії натхнення» у Харкові сказала собі «Я зможу!».
«Лабораторії натхнення» у Харкові | Фонд Елены Пинчук

Програма заходу була розділена на чотири тематичні блоки.

У рамках Медіа лабораторії телеведуча та редакторка новин телеканалу ICTV Олена Фроляк, головна редакторка The Devochki Оксана Павленко та ведуча харківського телеканалу Р1 Ольга Сітковська розповіли про свої перші кроки у професії, переваги та недоліки роботи у столиці та регіонах, про драйв та сміливість, необхідні для журналістики. Олена Фроляк підкреслила, що натхненням можна і треба керувати: «Не чекайте натхнення! Закликайте його, провокуйте його, жадайте його!».

Лабораторію громадського сектору презентували Анастасія Дєєва, яка очолює благодійну організацію «100% життя», Ольга Руднєва, виконавча директорка Фонду Олени Пінчук та Ірина Сухленко, директорка Благодійного фонду «Харківські асамблеї». У дискусії обговорювали роботу організацій недержавного сектору. Анастасія Дєєва закликала харків`янок очолювати соціальні проекти: «Жіноче лідерство – це яскраве та емоційне явище, що постійно розвивається». Ольга Руднєва додала, що в громадському секторі треба будувати партнерства, а не конкурувати.

Олеся Жулинська, директорка зі зв'язків з громадськістю компанії «Кока-Кола Україна», відкривала Лабораторію маркетингу та PR. Вона закликала учасниць шукати натхнення у жіночій солідарності і сестринстві: «Шукайте жінок, якими ви би захоплювалися. Ви навіть не уявляєте, скільки навколо неймовірних, потужних, прекрасних жінок!». Ірина Лерман, Маркетинг-директор Міжнародних авіаліній України, та Тетяна Рябченко, засновниця NoName Agency та школи PryanikSchool, також розповіли про свої джерела натхнення та підтримки.

Фінальна Лабораторія публічного управління пройшла в атмосфері щирості та довіри. Яніка Мерило, радниця міністра інфраструктури України, запевнила дівчат, що оригінальні ідеї – це прекрасний початок кар'єри: «Коли ми з Дмитром Дубілетом запускали портал державних послуг IGov, ніхто не вірив у наш успіх. Усі вважали нас божевільними фанатиками IT». Світлана Панаіотіді, державна уповноважена Антимонопольного комітету, та Ольга Чичина, депутатка Харківської міської ради, також розказали про свої інсайти на шляху до кар'єри у державному секторі.

Учасниці з Харкова, у свою чергу, відповідали спікеркам своєю абсолютною увагою та активною залученістю – ставили питання, робили фото, просили контакти, ділилися власними ідеями та проектами.

«Лабораторія натхнення» відбулася у рамках проекту «Я зможу!», який уже поєднав десятки зіркових менторок з молодими дівчатами-початківцями з усієї України. У Харкові наставниці проекту та запрошені спікерки висловили сподівання, що лабораторія надихне харків`янок на сміливі кроки, радикальні зміни та власні проекти.

Організаторами лабораторії стали Фонд Олени Пінчук за підтримки Фундації Кока-Кола, ГО «Лінк» Молодіжної ради при Харківському міському голові та Офіс реформ Харкова.

За детальною інформацією щодо заходу, будь ласка, звертайтеся до Вікторії Зінчук, [email protected], +380 63 435 4375. Фотогалерея
Если вы нашли ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter

Материалы по теме