СПІЛЬНІ ПРОЕКТИ
Фонд Клінтона
Історія співпраці Фонду Олени Пінчук «АНТИСНІД» с Фондом Клінтона, який очолює 42-й Президент США Білл Клінтон, налічує більше десяти років.
17 Вересня, 2004 12:01

Партнерство з Ініціативою Фонду Клінтона з ВІЛ/СНІДу (CHAI)

У вересні 2004 року Україна підписала Меморандум про взаєморозуміння з Ініціативою Фонду Клінтона з ВІЛ/СНІДу та стала членом закупівельного консорціуму Фонду Клінтона. Переговорний процес між фондом Клінтона і Україною був ініційований Оленою Пінчук після ознайомлення з унікальним підходом Фонду Клінтона у сфері ВІЛ/СНІДу.
Партнерство з Ініціативою Фонду Клінтона з ВІЛ/СНІДу (CHAI) / Фонд Олени Пінчук

Мета переговорів – забезпечення доступу нашої країни до найбільш низьких цін на генетичні АРВ-препарати і лабораторне обладнання. Після декількох місяців обміну інформацією про реальні потреби людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом в Україні, на офіційне запрошення Фонду Олени Пінчук «АНТИСНІД» для підписання меморандуму Україну відвідав представник закупівельного консорціуму Фонду Клінтона. Текст меморандуму можна завантажити на цій сторінці.

Один із напрямків роботи фонду, заснованого 42-м президентом США, – допомога найбільш уразливим і постраждалим від епідемії країнам у зниженні вартості лікування та діагностики ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД. В результаті приєднання до Ініціативи Фонду Клінтона Україна може отримати знижки до 60 відсотків на препарати, життєво необхідні сьогодні тисячам людей, і до 80 відсотків знижки на лабораторне обладнання.

Один із напрямків роботи фонду, заснованого 42-м президентом США, – допомога найбільш уразливим і постраждалим від епідемії країнам у зниженні вартості лікування і діагностики ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД

Ціни, доступні для країн-учасниць Ініціативи Фонду Клінтона у сфері ВІЛ/СНІДу, формуються в результаті переговорів із провідними виробниками препаратів щодо координації та планування їх постачання в міжнародному масштабі. Для великих виробників це робить ринок більш прогнозованим, створює нові канали збуту. Для споживачів їх продукції – дає можливість отримання спеціальних цін, недосяжних за інших умов. В результаті цих зусиль ціни на найпоширеніші препарати, які використовуються при лікуванні ВІЛ/СНІДу, знижуються на 40-60 відсотків від їх вартості на світовому ринку. Вартість тестів для визначення вірусного навантаження знижується практично на 80 відсотків, вартість тесту для визначення клітин CD4 – у 5-8 разів. Це найнеобхідніші тести, без яких неможливе ефективне лікування при ВІЛ/СНІДі та контроль його результатів.

Ціни на найпоширеніші препарати, які використовуються при лікуванні ВІЛ/СНІДу, знижуються на 40-60 відсотків від їх вартості на світовому ринку

Фонд Клінтона надає країнам, які приєдналися до Ініціативи, допомогу в плануванні та аналізі програм із закупівлі препаратів. Це і технічна допомога у придбанні, контролі якості препаратів, а також юридична допомога – зокрема, у сфері патентного законодавства.

Основні партнери Фонду Клінтона в придбанні АРВ-препаратів – це Cipla, Ranbaxy, Hetero, Aspen. У придбанні препаратів для тестування – Beckton Dickinson, Beckman Coulter, Roche, Bayer, BioMerieux. Співпраця фонду з будь-яким виробником можлива тільки після проходження ним перекваліфікації Всесвітньою організацією охорони здоров'я. Фонд працює в тісному партнерстві з міжнародними організаціями – Дитячим фондом ООН, Всесвітньою організацією охорони здоров'я, Світовим банком, Глобальним Фондом по боротьбі зі СНІДом, туберкульозом та малярією.

Если вы нашли ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter