1 Листопада, 2018 13:57

У Києві відкрився Veteran Hub – центр надання послуг ветеранам АТО та їх близьким

Сьогодні у Києві, на 20-му поверсі телецентру «Олівець», відкрився Veteran Hub – спільний проект фондів Олени Пінчук, Віктора Пінчука та ГО «Побратими». Veteran Hub – це перший відкритий простір для ветеранів та громадських організацій, що працюють у сфері ветеранських справ. Veteran Hub поєднує адміністративний центр для надання послуг із соціальної, психологічної, юридичної підтримки та освітню платформу для суспільно важливих заходів.
У Києві відкрився Veteran Hub – центр надання послуг ветеранам АТО та їх близьким / Фонд Олени Пінчук

У презентації проекту взяли участь засновники фондів Віктор Пінчук та Олена Пінчук, голова Veteran Hub Івона Костина, мер Києва Віталій Кличко, а також керівники урядових установ, іноземні посли та представники міжнародних організацій. Гості ознайомились із послугами Veteran Hub, його командою та організаціями-резидентами, що працюватимуть у спільному соціальному просторі.

Олена Пінчук: «Відкриваючи Veteran Hub, ми стартуємо новий формат надання послуг ветеранам АТО та їх близьким. Організації, які об’єдналися під одним дахом, зможуть запропонувати широкий спектр послуг, не примушуючи відвідувачів витрачати тижні на черги та збір документів. Сьогодні тут знаходяться найпотужніші організації у сфері ветеранських справ, і найближчим часом ми плануємо долучити нових резидентів та розширити набір послуг. Таким чином ми хочемо продемонструвати свою вдячність та повагу до людей, які захищали наше мирне життя».

Віктор Пінчук: «Про ветеранів часто кажуть: "Їм треба допомогти знайти своє місце у житті". Це не так. Ті, хто захистив нас і всю країну, вже знайшли своє місце у житті: ПОПЕРЕДУ. Їх енергія, мужність та патріотизм – це безцінний людський капітал. Ветерани були попереду на лінії фронту, вони можуть і мають бути попереду на лінії змін та оновлення. І чим більше їх там буде – тим далі просунеться наша країна. Тому ми і запускаємо разом з нашими партнерами цей проект. Ми віримо, що він допоможе ветеранам реалізувати себе для України».

Івона Костина: «Veteran Hub – це унікальна можливість розвитку для сфери ветеранських справ в Україні. Ми об'єднали приклади найкращого досвіду останніх років та створили гідні умови для співпраці лідерів у ветеранській сфері. Саме тут громадські послуги стають доступними для ветеранів, їх рідних та близьких».

За статистичними даними Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО у Києві проживають 22 549 ветеранів АТО, а в Київській області – 17 671. З них 411 осіб з інвалідністю, отриманою внаслідок військових дій.

Veteran Hub створений задля централізованого надання послуг ветеранам, працівникам сектору безпеки (поліції та рятувальникам), їх рідним та близьким, членам родин військових, зниклих без вісти, заручників, загиблих, а також для підтримки процесу їх інтеграції у цивільне життя.

Сьогодні Veteran Hub об’єднав сім різних громадських організацій. Вони будуть надавати психосоціальні послуги, зберігаючи власну організаційну та комунікаційну ідентичність. Організації об’єднані в єдиному просторі, аби зробити існуючі послуги більш доступними та зручними для людей з різним досвідом та потребами.

Veteran Hub продовжує стратегію, спрямовану на збереження життя та здоров’я військових та добровольців, яка сформувалася у 2014-2015 роках в рамках проекту Віктора та Олени Пінчук «Медсанбат», зокрема, у співпраці з ГО «Побратими». Цей проект був спрямований на підготовку військових медиків різного рівня по стандартах НАТО та розробку українських стандартів тактичної медицини.

Як працює Veteran Hub

Veteran Hub працює з 10:00 до 22:00 щодня, без вихідних. Для отримання послуг потрібно особисто звернутися до Veteran Hub. Проте вже незабаром з’явиться можливість реєстрації через єдину Електронну систему.

Спершу відвідувач проходить первинну реєстрацію на першому поверсі, де вказує свої контактні дані. А на двадцятому поверсі його зустрічають первинні консультанти, які залежно від запиту відвідувача скеровують його до тієї організації-резидента, яка може задовольнити його запит.

Окрім того, у Veteran Hub будуть регулярно відбуватись освітні заходи. У майбутніх планах Veteran Hub відкриття тренувального центру, мобільних офісів та представництв у регіонах.

Veteran Hub в соціальних мережах:

Instagram: veteran_hub

FB: @VeteranHubUa

Організації-резиденти, які постійно працюватимуть у Veteran Hub

ГО «Побратими»
facebook.com/pobratymy.training
Проводить індивідуальні психологічні консультації та колективні групи підтримки різної тематики та спрямування.

ГО «Центр зайнятості вільних людей»
Czvl.org.ua
facebook.com/czvl.staff/
Допомагає у професійній орієнтації, працевлаштуванні – оформленні резюме, підготовці до співбесід та контактів з роботодавцями. Також команда центру надаватиме бізнес-консультації.

ГО «Друг героя»
heroscompanion.org
facebook.com/HerosCompanion
Допомагатиме у боротьбі із посттравматичним стресовим розладом та іншими травмами, які були отримані внаслідок бойових дій, використовуючи потужний зв’язок людини та собаки. Собаки-терапевти будуть повноцінними членами команди проекту і працюватимуть щодня в просторі Veteran Hub.

ГО «Юридична сотня»
Legal100.org.ua
facebook.com/yursotnya
Надаватиме юридичну підтримку для клієнтів. Інформацію про права та гарантії, передбачені законодавством, місцевими програмами; консультації щодо оформлення документів. Допомагатиме з представництвом у судах щодо окремих видів справ, пов’язаних із захистом прав та відстоюванням інтересів, коли другою стороною є держава. В просторі Veteran Hub також працюватиме гаряча лінія «Юридичної сотні».

ГО «Блакитний птах»
Hostage.org.ua
facebook.com/po.bluebird
Надаватиме юридичні послуги, допомагатиме в оформленні статусів зниклого безвісти чи полоненого, проводитиме індивідуальні психологічні консультації.

ГО «Добровольці»
Проводитиме консультації з отримання статусу учасника бойових дій регіонального рівня; консультації з отримання статусу інваліда війни, консультації для родин загиблих з отримання статусу члена сім'ї загиблого. Також команда ГО допомагатиме у підготовці документів для оформлення соціальних статусів, виплат від держави (свідчення, заяви, клопотання, пошук свідків). Допомагатимуть готувати позови та супровід у суді з питань соціального захисту бійців та членів їх родин. Консультанти супроводжуватимуть оформлення пільг в органах державної влади (добровольців та їх родин). Фахівці ГО «Добровольці» консультуватимуть щодо отримання вищої освіти.

ГО «Вільний вибір»
Vvybir.org.ua
facebook.com/vvybir
Проводитиме індивідуальні консультації психолога та психіатра.

«Ліга медіаторів України»
Limu.org.ua
facebook.com/UkrainianMediationLeague
Надаватиме послуги з мирного вирішення спорів та конфліктних ситуацій у сім’ї.

За детальною інформацією, будь ласка, звертайтеся до Павла Пімінова, директора з комунікації Фонду Олени Пінчук, +380 67 466 8736, [email protected].

Фотогалерея
Если вы нашли ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter