1 Жовтня, 2015 08:21

У МВС розглядають питання декриміналізації статті за зберігання наркотиків без мети збуту

Крім того, представники Управління протидії незаконному обігу наркотиків МВС на зустрічі з представниками Міжнародного фонду "Відродження" обговорили, зокрема, і питання реабілітації та ресоціалізації наркозалежних осіб, профілактики ВІЛ/СНІД, внесення змін до окремих нормативних актів тощо.

Зустріч була ініційована Міністерством внутрішніх справ України. У ній взяли участь начальник Управління протидії незаконному обігу наркотиків МВС України Олег Шутяк, а також представники Міжнародного фонду "Відродження" – менеджер Програмної ініціативи "Громадське здоров’я" Олена Кучерук та менеджер компоненту "Паліативна допомога" Програмної ініціативи "Громадське здоров’я" Ксенія Шаповал-Дейнега.

Учасники робочої зустрічі розглянули можливість декриміналізації ст. 309 КК України. Ця стаття передбачає кримінальну відповідальність за зберігання наркотичних засобів без мети збуту. Крім того, було розглянуто питання щодо внесення змін до наказу Міністерства від 01.08.2000 № 188 "Про затвердження таблиць невеликих, великих та особливо великих розмірів наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, які знаходяться у незаконному обігу".

Також у ході зустрічі обговорювалися питання взаємодії органів внутрішніх справ з громадськими і міжнародними організаціями, серед яких – UNODC, ЮНІСЕФ та інші. Окремо учасники наради розглянули питання реабілітації та ресоціалізації наркозалежних осіб, надання допомоги опійним наркозалежним, зменшення попиту на наркотики, профілактики наркоманії, ВІЛ-інфекції/СНІДу та туберкульозу.

Прес-служба МВС України (за матеріалами УПНОН МВС України)
Если вы нашли ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter