30 Листопада, 2017 08:25

1 грудня 2017: «ВІЛ - невидимий. Пройди тест - врятуй життя»

Акція до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом відбудеться 1 грудня 2017 року о 9:00 біля Меморіалу «Червона стрічка» (вул. Лаврська, 23, біля Київ-Печерської Лаври). З питань акредитації та за більш детальною інформацією звертайтесь, Анастасія Бондарчук, +380 97 394 4956, [email protected].

1 грудня 2017, до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом буде оголошено про старт національної медійної кампанії  “ВІЛ небезпечний, доки ти не знаєш про нього”. У цей день у Києві презентують спеціальний мобільний додаток -  онлайн-тест на ВІЛ, який допоможе кожному українцю визначити ризик бути інфікованим на ВІЛ. Додаток сам підкаже вірогідність і направить у найближчий пункт тестування в реальному житті. Тест є повністю конфіденційним.

Всім запрошеним гостям на акції буде запропоновано пройти онлайн-тест на ВІЛ та долучитись до спеціальної фотозони.

Запрошуємо журналістів особисто пройти тест та долучитись до акції. Для представників медіа відбудеться прес-брифінг за участю:

  • Д-р Уляна Супрун, в.о. Міністра охорони здоров’я України.
  • Марі Йованович, посол США в Україні.
  • Джованна Барберіс, голова Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні .
  • Віталій Кличко, мер міста Києва.
  • Ольга Руднєва, директор Фонду Олени Пінчук.
  • Дмитро Шерембей, голова БО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ».

Під час акції активісти разом з представниками влади та міжнародної спільноти зберуться, аби донести актуальний для України меседж: «ВІЛ небезпечний, доки ти не знаєш про нього».  Лише кожен другий ВІЛ-позитивний українець знає про свій статус. Ми закликаємо кожного дізнаватись про свій статус, адже це наше право на здоров’я. Лише так епідемію ВІЛ в країні можна зупинити.

#hivtest

Если вы нашли ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter

Матеріали по темі