12 Жовтня, 2014 16:17

Фітнес-марафон зібрав в Університеті фізкультури небайдужих людей, готових допомогти ВІЛ-позитивним дітям-біженцям із зони бойових дій

12 жовтня 2014 року Фонд Олени Пінчук «АНТИСНІД» організував благодійний фітнес-марафон «Не будь байдужим!» для збору пожертв на допомогу ВІЛ-позитивним дітям-біженцям із зони АТО. Партнерами акції стали десять кращих столичних фітнес-клубів, а також Національний університет фізичного виховання і спорту, який надав приміщення для проведення марафону.
Фітнес-марафон зібрав в Університеті фізкультури небайдужих людей, готових допомогти ВІЛ-позитивним дітям-біженцям із зони бойових дій / Фонд Олени Пінчук

Кожен, хто пожертвував не менше 100 гривень, отримав електронний квиток, який дає право впродовж дня відвідати будь-які майстер-класи провідних фітнес-тренерів України. У цей день вони безкоштовно проводили заняття з функціонального тренінгу, аеробіки, dance, пілатесу заради допомоги ВІЛ-позитивним дітям, життя яких змінила війна. Це стало унікальною можливістю для киян взяти участь у благодійності й за один день спробувати безліч видів фітнес-тренувань. А тренерам (до речі, не всі з них змогли долучитися до марафону через високу конкуренцію серед колег) ця акція дала можливість висловити свою громадянську позицію і підтримку біженцям зі східних регіонів України.

Завдяки марафону сім'ї з ВІЛ-позитивними дітьми, які виїхали зі Сходу України, рятуючись від бойових дій, отримають такі необхідні для них зараз одяг, дитяче харчування і медикаменти.

В акції взяли участь десять київських клубів: TRX, Академія фітнесу, Body Art, клуб активного відпочинку «Подільський», фітнес-клуб «Альпійський», фітнес-центр «Софійський», мережа фітнес-клубів Sport Life, WOW Body Fit & Food, OxigenWorkout, Sport & Spa.

Допомога людям, які постраждали під час бойових дій

Військові дії сьогодні розгорнулися в одному з найбільш уражених ВІЛ/СНІДом регіонів нашої країни. На Сході України зростає безробіття, знижуються доходи населення. На цьому тлі зменшується фінансування проектів по боротьбі зі СНІДом як з боку держави, так і з боку міжнародних донорів, зростають ціни на медикаменти (громадські організації фіксують зростання до 300 відсотків), затримується проведення тендерів на закупівлю життєво необхідних препаратів, у деяких містах Східної України повністю припинилося фінансування медичних установ.

Внаслідок цього швидкими темпами руйнується інфраструктура надання медичної допомоги ВІЛ-позитивним людям. І результати цього процесу будуть відчуватися ще багато років.

Фонд «АНТИСНІД» разом із іншими благодійними та громадськими організаціями переорієнтує свої проекти на відновлення системи надання допомоги тим людям, яких торкнулася епідемія ВІЛ/СНІДу.

10 червня Фонд Олени Пінчук «АНТИСНІД» у співпраці з благодійним фондом «Пацієнти України» (UCAB) розпочав збір коштів для спеціалізованого будинку дитини у Макіївці, в якому живуть діти, народжені ВІЛ-позитивними жінками. Для того щоб зробити благодійну пожертву і підтримати дітей кожен бажаючий може замовити на сайті fashion-aid.in.ua футболку з написом UKRAINE. FUCK CORRUPTION, створену нашими колегами з UCAB. На сторінці проекту у Facebook вже викладена фотосесія команди проекту, одягненої у футболки з нової антикорупційної колекції.

Усі зібрані кошти підуть на допомогу 62 малюкам, народженим ВІЛ-позитивних мамами та залишеним ними у Макіївському будинку дитини. 22 з них отримують антиретровірусну терапію і потребують особливого догляду. Лише на медичні препарати, необхідні одній дитині, потрібно 13,46 грн. щодня. А насправді на це з бюджету виділяється лише 1,46 грн. Для повноцінного харчування в день на одного малюка необхідно витратити 36,8 грн. Тоді як сума виділених на це бюджетних коштів становить 18,95 грн.

На сьогоднішній день будинок дитини потребує не просто компенсації цієї різниці. Лікарі змушені шукати гроші в регіоні, в якому йде війна. Кожен день медики йдуть на роботу з острахом, що у них закінчаться кошти, припиниться фінансування, відмовляться донори... Тому, замовляючи футболку, ви не просто заявляєте про свою громадянську позицію – ви рятуєте життя дітей!

12 серпня Фонд Олени Пінчук «АНТИСНІД» передав Головному військовому клінічному госпіталю в Києві сучасний імуноферментний аналізатор, який дозволить військовим медикам швидко і надійно тестувати великі обсяги крові, яка необхідна для надання екстреної медичної допомоги бійцям, постраждалим під час військових дій. Це означає, що вони будуть захищені від можливого ризику інфікування гепатитами та ВІЛ-інфекцією в процесі переливання донорської крові, потреба в якій зростає щодня. Найближчим часом аналогічний аналізатор буде переданий Харківському військовому госпіталю.

Нове обладнання вартістю 36 тисяч доларів дає можливість здійснювати до 200 тестів крові на годину на більш ніж 30 інфекцій, включаючи гепатити та ВІЛ-інфекцію, визначати онкомаркери та алергени, виявляти автоімунні та системні захворювання. Особливість цього обладнання в тому, що тести проводяться не в ручному, а в автоматичному режимі. Це значно зменшує вірогідність помилки, скорочує час тестування й дозволяє оперативно обробляти велику кількість зразків крові. Робота з аналізатором не вимагає додаткових спеціальних витратних матеріалів, медики можуть використовувати реагенти та тест системи будь-якого виробника. Крім того, це обладнання може широко застосовуватися для надання медичної допомоги і в мирний час.

За ініціативою Віктора та Олени Пінчук у дитячому оздоровчому таборі «Джерело» у місті Буча організований двотижневий відпочинок для дітей з Луганської області, які приїхали до Києва, рятуючись від бойових дій на Сході України.

25 серпня 35 дітей і 11 батьків, деякі з них з немовлятами, приїхали в оздоровчий табір, який знаходиться в Бучі, для того щоб пройти реабілітацію після перебування в зоні АТО та спартанського проживання в металевому ангарі на території одного зі столичних заводів.

У дітей та їх батьків з'явилася можливість провести кілька тижнів в умовах, які навіть неможливо порівняти з тими, в яких вони прожили останні місяці.

У таборі, який розкинувся на 13 лісових гектарах в одному з курортних селищ Київської області, дітей зі Східної України зустріли теплотою та увагою. На них чекає активна програма відпочинку та розваг – починаючи від ігор та конкурсів, закінчуючи «полюванням» на білок і купанням у відкритому басейні.

Разом зі своїми партнерами фонд взяв на себе фінансування ВІЛ-позитивних дітей зі Східної України, які опинилися в Київській області без необхідних їм препаратів.

Сьогодні повністю припинено фінансування Макіївського будинку дитини для дітей, народжених ВІЛ-позитивними матерями, і ми намагаємося зробити все можливе, для того щоб це не позначилося на якості життя і на здоров'ї його вихованців. Зараз вони переведені у Краматорськ, і фонд забезпечує постійну присутність лікарів та вихователів з Макіївки поруч з дітьми, які вимагають спеціального догляду та допомоги.

Національний університет фізичного виховання і спорту України - це основний навчальний та науковий заклад у сфері спортивної освіти, який функціонує більше 80 років. Його закінчили понад 35 тисяч фахівців, серед яких громадяни більш ніж 60 країн світу. Студенти і випускники університету отримали 111 золотих олімпійських медалей. Університет об'єднує 3 факультети, 21 кафедру. В університеті навчається 2 500 студентів; працює більше 300 науково-педагогічних працівників, серед яких 50 професорів та докторів наук, 140 доцентів та кандидатів наук.

За детальною інформацією, будь ласка, звертайтеся до Павла Пімінова, директора з комунікації Фонду Олени Пінчук «АНТИСНІД»: +380 44 490 4805, [email protected].

Если вы нашли ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter

Матеріали по темі