4 Грудня, 2013 11:50

30 мільйонів переглядів соціальної реклами за один день – результат спеціального проекту Фонду Олени Пінчук «АНТИСНІД» і EX.ua

1 грудня найбільший український онлайн-сервіс обміну інформацією EX.ua і Фонд Олени Пінчук «АНТИСНІД» зібрали аудиторію в 1 мільйон унікальних відвідувачів у спеціальному проекті, присвяченому Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом. Протягом одного дня на EX.ua більше 30 мільйонів разів були показані банери соціальних проектів фонду «Мрії здійснюються!» (mrii.in.ua), Safe Connection (safeconnection.org) та Fashion AID (fashion-aid.in.ua).
30 мільйонів переглядів соціальної реклами за один день – результат спеціального проекту Фонду Олени Пінчук «АНТИСНІД» і EX.ua / Фонд Олени Пінчук

Співпраця Фонду «АНТИСНІД» з EX.ua, який входить у топ-5 найбільш відвідуваних українських інтернет-ресурсів, – один з найуспішніших прикладів співпраці в сфері соціальної digital-комунікації в Україні.

За 24 години проект охопив понад мільйон унікальних користувачів – було зафіксовано 29 822 173 переглядів соціальної реклами і 46 443 переходи на сайти соціальних проектів Фонду «АНТИСНІД». Таке охоплення аудиторії можна порівняти з рекламною кампанією в ефірі великого національного телеканалу.

Велика частина аудиторії сайту – це молоді, сексуально активні люди у віці 18-35 років, найбільш вразливі до інфікування ВІЛ. Саме тому сайт EX.ua став ідеальним майданчиком для привернення уваги молоді до проблеми ВІЛ/СНІДу в Україні.

Співпраця фонду з EX.ua почалося в 2010 році. За три роки медіа-показники цього щорічного проекту виросли більш ніж удвічі.

Інформаційний ресурс Safe Connection (safeconnection.org) створений Фондом Олени Пінчук «АНТИСНІД» за підтримки Фундації Кока-Кола. Проект, присвячений безпечному сексу, профілактиці ВІЛ/СНІДу та здоровому способу життя, складається з двох компонентів: комунікаційної платформи та спільнот у соціальних мережах. Обравши зручний для спілкування майданчик, соціально та сексуально активні молоді люди можуть в одному місці в мережі знайти матеріали, які стосуються проблем ВІЛ/СНІДу та безпечного сексу, звернутися із запитанням до експертів Safe Connection, обговорити найбільш резонансні соціальні медіа-кампанії, запропонувати свої креативні ідеї.

Проект «Мрії здійснюються!» (mrii.in.ua) – це онлайн сервіс, завдяки якому напередодні новорічних і різдвяних свят (а з 2013 року – весь рік) можна дарувати подарунки ВІЛ-позитивним дітям.

Проект Fashion AID (fashion-aid.in.ua) – це інтернет-майданчик, на якому можна придбати модну футболку на тему безпечного сексу. Всі кошти, отримані в якості благодійних пожертв від одержувачів футболок, спрямовуються на допомогу ВІЛ-позитивним дітям.

EX.ua – найбільший сервіс обміну інформацією в Україні. Щомісячна аудиторія EX.ua перевищує вісім мільйонів користувачів, щодня портал відвідують понад мільйон осіб. Ресурс співпрацює з представниками кіно-, ТВ-, радіо-, музичної індустрії, виробниками програмного забезпечення, Коаліцією виконавців і продюсерів України, Українською антипіратською Асоціацією (УАПА), Mаmаmusic, Moon Records, Українською Музичною Видавничою Групою, Talant Group та іншими компаніями. EX.ua постійно бере активну участь у соціальному житті країни та підтримує благодійні акції та масові заходи.

Фонд «АНТИСНІД» (www.antiaids.org) був заснований Оленою Пінчук у вересні 2003 року. Це перша і єдина в Україні благодійна організація по боротьбі зі СНІДом, яка працює за рахунок приватних коштів. Протягом десяти років своєї роботи фонд займається профілактикою ВІЛ/СНІДу та надає допомогу людям, які живуть з ВІЛ. Фонд прагне працювати на всіх рівнях, від загальнонаціональних проектів до адресної допомоги людям, постраждалим від епідемії СНІДу. Фонд також регулярно надає допомогу дитячим будинкам, у яких знаходяться ВІЛ-позитивні діти, і медичним установам. З ініціативи фонду були створені мобільні клініки для надання допомоги ВІЛ-позитивним дітям, які живуть у віддалених регіонах України. Фонд Олени Пінчук «АНТИСНІД» також розробляє і впроваджує соціальні превентивні та освітні програми, спрямовані на молодіжну аудиторію. Серед них – проект допомоги безпритульним дівчатам і молодим жінкам, вразливим до інфікування ВІЛ (спільно зі СНІД-Фондом Елтона Джона). Фонд також реалізує інноваційні інтерактивні проекти з використанням web-технологій: соціальний сервіс maps.in.ua спільно з Google, онлайн-аукціон «Зірки на продаж» спільно з Korrespondent.net, Fashion AID, спільний проект з Фондом Кока-Кола – Safe Connection.

ВІЛ/СНІД в Україні

За десять місяців 2013 року в Україні було зареєстровано 17 790 нових випадків ВІЛ-інфекції (з них 3 244 у дітей до 14 років).

Всього з 1987 року в Україні офіційно зареєстровано 241 320 нових випадків ВІЛ-інфекції (з них 40 062 у дітей). З 1987 року і до жовтня 2013 рокe від СНІДу в Україні померло 31 651 осібf, з них 336 випадків – це дитяча смертність.

Україна залишається лідером в Європі за масштабами поширення ВІЛ-інфекції. За оцінками експертів UNAIDS, в Україні з ВІЛ-інфекцією живе до 270 тисяч чоловік. І тільки кожен другий знає про свій діагноз.

Починаючи з 2008 року, українці найчастіше інфікуються через незахищений секс. Якщо в 2005 році через сексуальні контакти інфікувалися 33% людей, у яких була виявлена ВІЛ-інфекція, то в 2012 році цей відсоток зріс до 51%. Вперше більше половини нових випадків передачі ВІЛ-інфекції відбулося через незахищений секс. Більшість випадків інфікування ВІЛ в Україні сьогодні реєструються у молодих людей від 15 до 30 років.

Щороку кількість ВІЛ-позитивних людей в Україні росте, але з 2005 року приріст нових випадків ВІЛ (прискорення епідемії) щорічно зменшується: в 2005 році в порівнянні з 2004 роком – плюс 15,6%, а в 2011 році в порівнянні з 2010 роком – плюс 3,4%.

У 2012 році вперше в історії України епідемія ВІЛ/СНІДу сповільнилася – за даними офіційної статистики в 2012 році темпи поширення ВІЛ-інфекції (кількість нових випадків ВІЛ) виявилися нижчими, ніж у 2011 році. Це результат національних програм по роботі з уразливими групами і масштабних інформаційних кампаній з профілактики ВІЛ/СНІДу.

За детальною інформацією, будь ласка, звертайтеся до Павла Пімінова, директора з комунікації Фонду Олени Пінчук «АНТИСНІД»: +380 44 490 4805, [email protected].

Если вы нашли ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter

Матеріали по темі