21 Грудня, 2021 09:32

Проєкт «Мобільні клініки для ВІЛ-позитивних дітей» у 2021 році запрацював у 8 областях України: Київській, Миколаївській, Чернівецькій, Вінницькій, Дніпропетровській, Одеській, Львівській та Запорізькій

П'ятьма бригадами протягом року здійснено 72 виїзди до 78 населених пунктів. Загалом медичну допомогу отримали 965 дітей, з них 591 із підтвердженим ВІЛ-статусом та 374 дітей, які перебувають на моніторингу. 120 дітей з ВІЛ було госпіталізовано до обласних медичних центрів та НДСЛ «Охматдит»
Проєкт «Мобільні клініки для ВІЛ-позитивних дітей» у 2021 році запрацював у 8 областях України: Київській, Миколаївській, Чернівецькій, Вінницькій, Дніпропетровській, Одеській, Львівській та Запорізькій / Фонд Олени Пінчук

 Розширити географію виїздів мобільних кілінк стало можливо завдяки співпраці Фонду Олени Пінчук з онлайн-сервісом виклику авто UKLON. Це перша в Україні подібна соціальна колаборація, коли онлайн-сервіс авто використовують замість коштовних інвестицій з придбання та утримання автівок.

Головна мета роботи мобільних клінік – бути ближче до дітей зі статусом ВІЛ, що потребують уваги лікарів та соціальних працівників. Проект Фонду Олени Пінчук «Мобільні клініки» стартував ще 2009 року. До 2014 року п’ять мобільних клінік надали допомогу майже 6 тисячам ВІЛ-позитивних дітей у тих регіонах, які найбільше постраждали від епідемії ВІЛ/СНІДу.

Наразі в проекті працює лише дві мобільні клініки. Одна закрила роботу у Дніпропетровській області, а друга, що закріплена за НДСЛ «ОХМАТДИТ» в Києві, охоплює області, які потребують найбільшої уваги.

За 11 років роботи мобільні клініки проїхали сотні тисяч кілометрів по всій Україні. За умови активної експлуатації технічний стан автомобілів значно погіршився та постійно потребує фінансових вкладень.

Співпраця з UKLON дозволяє не думати про ремонт автівок, бо в якості «Мобільних клінік» використовуються автівки сервісу UKLON. Фонд зі своєї сторони спрямовує кошти безпосередньо для виявлення нових випадків інфікування ВІЛ, надання медичної допомоги та соціальної підтримки дітей, яких торкнулась епідемія СНІДу.

Если вы нашли ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter