15 Грудня, 2015 12:31

Модний світовий формат різдвяної благодійності вперше з'явився в Україні

Перший в Україні благодійний різдвяний магазин у форматі pop-up store (від англійського pop-up – «несподівано виникати») відкрився сьогодні в Києві, на вулиці Мечникова, 2, на першому поверсі одного з найкреативніших офісних будівель столиці. Він створений Фондом Олени Пінчук «АНТИСНІД» за підтримки бізнес-центру «Парус», задля того щоб зібрати благодійні пожертви для ВІЛ-позитивних дітей у рамках проекту Fashion AID.
Модний світовий формат різдвяної благодійності вперше з'явився в Україні / Фонд Олени Пінчук

Новорічні ялинкові прикраси ручної роботи та зворушливі плюшеві іграшки, дизайнерські футболки та печиво в подарунковій упаковці, чашки й шалі ручної роботи – все це вже доступно кожному, хто напередодні Нового року і Різдва шукає подарунки для своїх друзів і рідних. На території магазину встановлено спеціальний інтерактивний дисплей, на якому відображається інформація про проект та його партнерів.

Першими продавцями в магазині стали ведучі «Нового каналу» Олександр Педан і Катя Павлюченко, вже за першу годину роботи вони продали новорічних сувенірів на суму понад 10 тисяч гривень.

Магазин працюватиме протягом двох тижнів перед Новим роком. Але вже в наступному році такі майданчики будуть з'являтися не тільки в передноворічний період

У планах організаторів проекту – зробити його щорічним і залучати до його розвитку українських зірок. Можливо, вже найближчим часом кияни зможуть купити іграшки та речі, які пожертвують для цього проекту відомі українські музиканти, актори, спортсмени та телеведучі.

Перший український pop-up store з'явився в Києві завдяки підтримці партнерів, які безкоштовно допомогли створити цей благодійний магазин, а також його оформити, обладнати і наповнити зворушливими різдвяними сувенірами.

Що таке pop-up store?

Цей формат вперше з'явився в Лондоні, Лос-Анджелесі та Берліні в 2004 році. Pop-up store («спливаючий» або «партизанський» магазин) – це тимчасове місце продажу товарів, яке створюється на незвичайних майданчиках. Магазини pop-up stores з'являються в найнесподіваніших місцях, створюючи навколо себе ажіотаж і надаючи брендам присмак ексклюзивності та креативності. Торгівельними майданчиками в цьому форматі стають галереї, музеї, театри, вуличні тераси, пляжі та арт-кафе. Цей формат використовують найбільші світові бренди, такі як GAP або H & M, а також бренди, які спеціалізуються на високій моді, – Louis Vuitton, Chanel, YSL, Prada, Hermès і Stella Mccartney. Зазвичай pop-up storеs виникають напередодні виходу лімітованих колекцій або значущих дат в історії марки. Pop-up stores, які стали трендом для індустрії моди, все частіше використовуються для благодійних проектів.

510x339_0xc0a83945_17879599691374568559

Фото: Elle.ru

Партнери проекту

Бізнес-центр «Парус» надав для проекту частину свого вестибюля, в якому розмістився магазин. «Парус» – це сучасна офісна будівля класу А, загальною площею 69 000 кв. м. У бізнес-центрі розташовані офіси міжнародних корпорацій, а також великих українських бізнес-структур і громадських організацій.

Компанія Initia Events розробила і втілила дизайн благодійного магазину. Initia Events з 1997 року є одним з лідерів українського ринку event marketing.

Бренд Multivid (компанія «Біглобал Дженерал медіа») – виробник і інтегратор сенсорних панелей для індивідуальних і бізнес-комунікацій – надав інноваційний інтерактивний дисплей, який працює у просторі магазину.

Все, що буде продаватися в магазині, надано на спеціальних умовах партнерами проекту:

woodville ™ – нестандартний і стильний декор у стилі прованс, кантрі, гараж та лофт.

SmakoJАne – домашнє печиво, у приготуванні якого використовуються натуральні продукти без консервантів і стабілізаторів, що поєднують у собі незвичайні смаки солоної карамелі, лаванди і перцю чилі з шоколадом.

Kushch Natalia – ексклюзивні іграшки, створені в єдиному екземплярі дизайнером Наталією Кущ під брендом "Woolen Fusion" by Kushch Natalia.

BunnyLovesU – зворушливі м'які зайці від Насті Букалової.

KSENIYAKOVENKO – молодий український сімейний бренд, який спеціалізується на тонкому ручному розпису по тканині.

«Зробив тато» – львівська майстерня іграшок, яка створює іграшки, святкові прикраси, блокноти та багато іншого для радості й розвитку дорослих і дітей.

Fashion AID

Це перший майданчик в українському інтернеті, на якому можна не тільки купити дизайнерську футболку на тему safe sex, зробивши свій внесок у боротьбу зі СНІДом, але й взяти участь у благодійній допомозі ВІЛ-позитивним дітям. На сайті fashion-aid.in.ua виставлена величезна колекція стильних футболок, присвячених темі безпечного сексу. Кошти, зібрані завдяки їх продажу, спрямовуються на проекти допомоги ВІЛ-позитивним людям, які веде Фонд Олени Пінчук «АНТИСНІД».

За детальною інформацією, будь ласка, звертайтеся до Павла Пімінова, директора з комунікації Фонду Олени Пінчук «АНТИСНІД»: +380 44 490 4805, [email protected].

Фотогалерея
Відео

ICTV

Новый канал

Украина

Фонд Елены Пинчук «АНТИСПИД»
Если вы нашли ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter

Матеріали по темі