2 Жовтня, 2020 14:26

Фонд Олени Пінчук спільно з онлайн-сервісом виклику авто UKLON запускають «Мобільну клініку для ВІЛ-позитивних дітей» у Львівській області.

Це перша в Україні соціальна колаборація, коли онлайн-сервіс авто використовують замість коштовних інвестицій з придбання та утримання автівок. Головна мета роботи мобільних клінік – бути ближче до дітей зі статусом ВІЛ, що потребують уваги лікарів та соціальних працівників.
Фонд Олени Пінчук спільно з онлайн-сервісом виклику авто UKLON запускають «Мобільну клініку для ВІЛ-позитивних дітей» у Львівській області. / Фонд Олени Пінчук

Проект Фонду Олени Пінчук «Мобільні клініки» стартував ще 2009 року. До 2014 року п’ять мобільних клінік надали допомогу майже 6 тисячам ВІЛ-позитивних дітей у тих регіонах, які найбільше постраждали від епідемії ВІЛ/СНІДу. Наразі в проекті працює лише дві мобільні клініки. Одна закриває роботу у Дніпропетровській області, а друга, що закріплена за НДСЛ «ОХМАТДИТ» в Києві, охоплює близько 10 областей, включно Одеську, Кіровоградську, Івано-Франківську, Львівську, Рівненську, Тернопільську, Чернівецьку, Хмельницьку області.

 

За 11 років роботи мобільні клініки проїхали сотні тисяч кілометрів по всій Україні. За умови активної експлуатації технічний стан автомобілів значно погіршився та постійно потребує фінансових вкладень. Колаборація з UKLON дозволить не думати про ремонт автівок, бо в якості «Мобільних клінік» будуть використовуватися авто сервісу UKLON, а залучені кошти будуть спрямовані безпосередньо для виявлення нових випадків інфікування ВІЛ, надання медичної допомоги та соціальної підтримки дітям, яких торкнулась епідемія СНІДу. 

 

«Ми живемо в часи швидких трансформацій і постійного руху. Я неймовірно щаслива, що проект, який розпочався 11 років тому, встигає адаптуватися до можливостей та потреб сьогоднння, змінювати форму, але залишати найважливішу цінність – життя! Принципи шерінгової економіки, які нам вдалося інтегрувати в надання медичних послуг за допомогою партнерів, компанії Uklon, дозволять нам значно розширити географію проекту, а це означає, що ще більше ВІЛ-позитивних дітей матимуть можливість бути щасливими, піти до школи, отримати освіту, створити власну сім‘ю та сприймати власний діагноз не більше, як частину життя» - зазначила програмна директорка Фонду Олени Пінчук Ольга Сердюк.

 

Крім запуску «Мобільної клініки» у Львівській області Фонд Олени Пінчук спільно з UKLON працює і над стартом проекту «Кілометри добра». Зовсім скоро у мобільному додатку UKLON при замовленні автомобіля з’явиться окрмий тариф для добродіїв: «Кілометри добра». Частина коштів з кожної такої поїздки буде спрямовуватися на оплату роботи лікарів, які працюватимуть у складі «Мобільної клініки».

 

«Для компанії UKLON підтримка соціальних ініціатив завжди була невід'ємною частиною бізнесу. З кожним роком ми розширюємо географію та збільшуємо масштаб проектів, які спрямовані на допомогу людям та розвитку нашої країни. Ми сподіваємось, що після старту  проекту «Мобільні клініки» у Львівській області ми зможемо допомогти дітям по всій країни отримувати  медичне обстеження незалежно від рівня статку  чи їх  місцезнаходження. Дякуємо, Фонду Олени Пінчук за можливість приєднатися до такого важливого проекту» - зазначив співзасновник та операційний директор компанії UKLON Сергій Смусь.

Відео

ICTV
Если вы нашли ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter