6 Квiтня, 2016 15:02

Олена Пінчук взяла участь у церемонії підписання декларації про боротьбу зі СНІДом у мегаполісах

Мер Києва Віталій Кличко сьогодні підписав Паризьку декларацію Fast-Track Cities, присвячену активізації боротьби з ВІЛ/СНІДом у мегаполісах. Київ приєднався до цієї ініціативи UNAIDS слідом за 60 найбільшими містами світу. Церемонія підписання відбулася 6 квітня в Київській міській держадміністрації в присутності дипломатів і керівників українських та міжнародних організацій, які залучені до боротьби зі СНІДом в Україні. Фонд Олени Пінчук «АНТИСНІД» підтримав рішення київської влади посилити протидію епідемії ВІЛ/СНІДу в столиці.
Олена Пінчук взяла участь у церемонії підписання декларації про боротьбу зі СНІДом у мегаполісах / Фонд Олени Пінчук

«СНІД – лихо соціального походження. Війна та бідність підживлюють усі епідемії, але для ВІЛ це просто ідеальне середовище. Києву нині важко, ми поки що не побороли ні війну, ні бідність. Тим вагоміше те, що відбувається зараз: проблеми сьогоднішнього дня не заступають для міста ризики масштабом у покоління. Сьогодні ми отримали дуже сильного союзника, і це допоможе нам у двобої зі СНІДом», – сказала під час виступу на церемонії засновниця Фонду «АНТИСНІД» Олена Пінчук.

Сьогодні в Києві перебуває на обліку понад 11 тисяч ВІЛ-позитивних пацієнтів. Але за оцінками міжнародних експертів у столиці зараз проживає майже у два рази більше ВІЛ-інфікованих людей – 24 тисячі.

На церемонії підписання декларації були присутні посли Євросоюзу, а також США та Франції. Це символічно, оскільки в США знаходиться штаб-квартира ООН, яка ініціювала проект, а декларація була підписана мерами великих міст 1 грудня 2014 року, у Всесвітній день боротьби зі СНІДом, у Парижі. Вона спрямована на досягнення ініціативи Об’єднаної програми ООН з ВІЛ/СНІДу (UNAIDS) 90 - 90 - 90. Це означає: 90% людей, які живуть з ВІЛ, знають свій статус; 90% людей, які знають свій статус, отримують лікування; 90% людей, які отримують терапію, мають вірусне навантаження, яке неможливо визначити, і безпечні для суспільства. Крім того, учасники цієї програми заявили про готовність прийти до нульової дискримінації ВІЛ-позитивних людей, знизити кількість нових випадків ВІЛ.

Спеціальна програма протидії епідемії ВІЛ/СНІДу у великих містах стала актуальною, оскільки саме населення мегаполісів найбільш піддається ризику інфікування ВІЛ. Населення 200 міст світу складає чверть з 37 мільйонів людей, які живуть з ВІЛ. У більшості країн у великих містах проживає більше половини всіх ВІЛ-позитивних громадян. Глобальні тренди є такими, що сьогодні половина з усіх людей на Землі живе у великих містах, і до 2050 року в них буде проживати 60% населення нашої планети. Більшість мегаполісів з населенням понад 10 мільйонів чоловік знаходиться в країнах з низьким і середнім рівнем доходів, що додатково збільшує ризики інфікування ВІЛ.

Перелік міст, які підписали декларацію Fast-Track Cities (станом на 30 березня 2016 року)

AFRICA

(Côte d’Ivoire)
Accra (Ghana)
Algiers (Algeria)
Atakpamé (Togo)
Bamako (Mali)
Bamenda (Cameroon)
Bangui (CAR)
Blantyre (Malawi)
Casablanca (Morocco)
Cotonou (Benin)
Dakar (Senegal)
Dar es Salaam (Tanzania)
Djibouti (Djibouti)
Djougou (Benin)
Douala (Cameroon)
Durban (South Africa)
Johannesburg (South Africa)
Kigali (Rwanda)
Kinshasa (DRC)
Lagos (Nigeria)
Libreville (Gabon)
Lilongwe (Malawi)
Lomé (Togo)
Lubumbashi (DRC)
Lusaka (Zambia)
Maputo (Mozambique)
Mbujimayi (DRC)
Nairobi (Kenya)
Ouesso (Rep. of Congo)
Pretoria (South Africa)
Windhoek (Namibia)
Yaoundé (Cameroon) 

LATIN AMERICA/CARIBBEAN

Buenos Aires (Argentina)
Curitiba (Brazil)
Havana (Cuba)
Kingston (Jamaica)
Port-au-Prince (Haiti)
Rio de Janeiro (Brazil)
Salvador de Bahia (Brazil)
São Paulo (Brazil)
Santa Fe (Honduras)
Santiago (Chile)
San Miguelito (Panama) 

EUROPE

Amsterdam (Netherlands)
Athens (Greece)
Brussels (Belgium)
Bucharest (Romania)
Geneva (Switzerland)
Paris (France) 

ASIA

Bangkok (Thailand)
Delhi (India)
Jakarta (Indonesia)
Melbourne (Australia)
Mumbai (India)

NORTH AMERICA

Atlanta (USA)
Baltimore (USA)
Denver (USA)
Mexico City (Mexico)
Miami (USA)
Oakland (USA)
Providence (USA)
San Francisco (USA)
Washington, DC (USA)

За детальною інформацією, будь ласка, звертайтеся до Павла Пімінова, директора з комунікації Фонду Олени Пінчук «АНТИСНІД»: +380 44 490 4805, [email protected].

Відео

radiosvoboda.org
Если вы нашли ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter

Матеріали по темі