28 Червня, 2019 14:46

Dialog hub презентує унікальний літній табір для підлітків

Літо - пора найсвітліших спогадів та неймовірних можливостей. Аби не гаяти час, сидячи в гаджетах, для тих, хто вже повернувся від бабусі, але ще не поїхав на море, dialog hub розробив унікальну освітньо-розважальну програму для підлітків 12-15 років. Наш денний літній табір зніме головний біль батьків і на два тижні в період з 15-26 липня наповнить життя дітей дивовижними знайомствами, унікальними знаннями, корисною інформацією та незабутнім досвідом.
Dialog hub презентує унікальний літній табір для підлітків / Фонд Олени Пінчук

Програма денного табору вибодувана в послідовності найпопулярнішого серед підлітків британського серіалу 2019 року - Sex Education від Netflix.

Ми поєднали практичні заняття з англійської мови та сексуальну освіту. Кожного дня разом з командою Corker.ua будемо дивитися по одній серії мовою оригіналу і розбирати підлітковий сленг, пікантні словечка та dirty talk. А після того будемо обговорювати з резидентами dialog hub та запрошеними спеціалістами найважливиші моменти серіалу:

  • сексуальна ідентичність,
  • ризикована сексуальна поведінка,
  • небажана вагітність,
  • безпека в Інтернеті,
  • споживання наркотиків,
  • булінг,
  • дорослішаня та гормональні бурі.

Крім того, за розкладом табору передбачений курс надання першої допомоги за програмою FAST Lifesaver, тренування с клубом Discipline, занурення в мистецтво фотографії разом з Сanon  та навіть пішоходна екскурсія старим містом.

Також на наше запрошення до табору завітає Євгенія Аратовська, засновниця ГО «Україна без сміття». Вона розповість навіщо і як сортувати сміття та куди відправляється відсортоване сміття. Під час табору учасники навчаться робити перші кроки у сортуванні.   

Прогтягом двох тижнів учасники табору матимуть можливість зустрітися з Ольгою Руднєвою, директоркою Фонду Олени Пінчук, Колею Сергою, ведучим «Орел і Решка», Кариною Гаврилюк, героїнею серіаліті «Київ вдень і вночі», Оксаною Нечипоренко, директор ГО GoOffice, проектів GoCamp і GoGlobal та надихнутися їх історіями успіху.

В один із днів запланований візіт до Veteran Hub, де наразі проходить фотовиставка мультимедійного проекту «Дотик» - історій повернення українських військових до мирного життя. Кожне фото проекту «розповідає» історію однієї з сімей, які взяли участь у проекті «Дотик» за допомогою унікального QR-коду.

Veteran Hub – це спільний проект фондів Олени Пінчук, Віктора Пінчука та громадської організації «Побратими» створений задля централізованого надання послуг ветеранам, працівникам сектору безпеки, їх рідним та близьким, а також підтримки процесу їх інтеграції в цивільне життя. 

  • Вік учасників: 12 - 15 років.
  • Дата: 15 - 26 липня (кожен будній день).
  • Час: 10:00 - 18:00.
  • Вартість: 3 000 грн. (включає обіди та перекуси).
  • Форма для реєстрації: https://forms.gle/J63ZMEP1iRQmyZRN6.

Деталі лекцій:

«Обережно! Булінг», Тетяна Репеде віце-президент, Громадська організація «Здорове дитинство без меж»

Знайомимося з таким поняттям, як булінг. Працюємо над попередженням булінгу та наданням підтримки дітям, чкі опинилися в травматичній стиуації. Говоримо про шляхи зниження підліткової агресії та підвищення свідомості за рахунок емоційного інтелекту. Вчимося визначити та підвищувати емоційний інтелект.

Громадська організація «Здорове дитинство без меж» здійснює заходи для забезпечення  належного захисту материнства та дитинства; надання правової допомоги багатодітним сім'ям;  всестороннього розвитку дітей як в Україні, так і за кордоном; протидії  домашнього та гендерно-зумовленого насильства щодо жінок; запобігання  та протидії булінгу в закладах освіти.

«Сприйняття себе», Заріна Давлетшина, психотерапевтка

Прийняти себе? Легко сказати і зовсім не просто зробити. Волосся росте на всьому тілі, груди або маленькі, або занадто великі, прищі, зріст, вага, голос, великий ніс ... у всіх є щось, що викликає роздратування в дзеркалі. А в період буйства гормонів і загостреного сексуального потягу - ми про підлітковий період - це стає величезною проблемою на шляху до реалізації своїх бажань. Про те, як прийняти себе і зміни в тілі, ми поговоримо на лекції.

«Як влаштована дівчина», гінеколог

Лікар-гінеколог розповість про репродуктивний вік, менструальний цикл, протизаплідні засоби, контролювання вагітності, ризикові ситуації та вирішення будь-яких складних ситуацій, що знаходяться в медичній площині.

«Безпечні перегони або правила сексу»Крістіна Шапран та Валентин Бобруйко, резиденти Dialog hub

У формі гри слухачів лекції поділять на команди. Ціль кожної - пройти три гри, не отримавши "червоної мітки" (ознака того, як ви іноді ризикуєте здоров'ям). Ігри - прості і, звісно ж, безпечні. Ви почуєте головні міфи і правду - як люди насправді інфікуються і у яких випадках неможливо підхопити ВІЛ.

У формі гри вам також покажуть, що ви насправді знаєте про інтимну безпеку та здоров'я і чи можете довіряти комусь окрім себе. А ще для вас влаштують змагання з надягання презервативів. Ви з'ясуєте, як робити це правильно, аби реально захистити себе.

«Чесна розмова про наркотики»Ярослав Бляхарський, психотерапевт, консультант з профілактики хімічних залежностей

В наш час про наркотики говорять більше, ніж будь коли. У фільмах, книжках, в популярній музиці. Написи на стіні та на асфальті підказують нам, як швидко придбати наркотики. Ви чуєте про них в розмовах однолітків – друзів, знайомих чи зовсім випадкових людей. Все це здається дуже цікавим і спокусливим!

Можливо, ви бачили наркотики або вам їх пропонували. Можливо, ви потрапите в ситуацію, коли ви їх спробуєте. Але чи почуєте ви від когось достатньо інформації, щоб прийняти правильне для себе рішення: пробувати чи ні! На це забракне часу, мужності, обізнаності чи навіть просто бажання.

Ми пропонуємо вам розмову про те, що вас цікавить, можливість поставити будь-які запитання і отримати тільки правдиві відповіді.

«Порно, кіно та реальний секс», Крістіна Шапран, резидент dialog hub

Голлівуд вже давно став кузнею сексуальних фантазій. Кожен другий хоча б раз намагався повторити «як Кім Бесінджер у «9 ½ тижнів» чи Шерон Стоун в «Основному інстинкті». Не кажучи вже про очікування після перегляду порно.

Знайомо?.. Стоп! ✋ Перед тим, як влаштувати партнеру Голлівуд, давайте відверто обговоримо, як насправді створюються еротичні сцени у кіно та чи варто повторювати їх у реальному житті.

Крім того, познайомимося з історіями порноакторів, які розкажуть про прозу життя за лаштунками.

Спойлер: кіношний секс небезпечний для вашого здоров’я!

«Безпека в інтернеті - що варто знати підліткам», Анастасія Дьякованаціональна експертка із захисту дітей від насильства

 В рамках лекції обговоримо:

  • надсилання інтимних фото у соцмережах, чому це безпечно і чим це може закінчитися;
  • як інтимні фото можуть стати приводом для булінгу серед однолітків;
  • все про безпеку фото в соцмережах, як не стати ціллю зловмисників і уникнути насмішок серед однолітків.

«Як сваритися правильно», Нонна Телюх, психолог

Чи справді гнів – неконтрольоване почуття? Усім нам знайома ситуація, коли негативні емоції раптово переповнюють – і вибухає сварка. Ми кричимо і можемо наговорити те, за що потім буде дуже соромно. Згодом ми скажемо, що просто «зірвалися»: так, ніби з певного моменту все відбувалося само собою і цьому ніяк не можна було зарадити.

На майстер-класі ви дізнаєтеся, як запобігати сваркам і як чинити, коли конфлікт все-таки розгорівся.

  • Ми обміркуємо:  
  • Як оцінювати конфлікт – позитивно чи негативно?
  • Чому люди сваряться?  (розглянемо, що може призвести до конфлікту).
  • Різновиди конфліктів.
  • Симптоми конфлікту, що назріває.

Ми попрацюємо над:

  • «я-висловленням» (навчимося доносити свою думку, не звинувачуючи і не ображаючи інших),
  • методами спілкування в конфліктній ситуації (вивчимо техніки, що допомагають впоратися з емоціями під час сварки).

Майстер-клас поєднує теоретичні знання, вправи і навіть ігри, які допоможуть отримати досвід конструктивного рішення конфліктних ситуацій. Іншими словами - навчитися сваритися правильно, менше злитися та налагодити стосунки із оточенням.

«Ідентичність, орієнтація та толерантність», Марина Діденко, психолог

В рамках лекції розлгянемо різноманітність соціальних та гендерних ролей, поговоримо про сексуальну орієнтацію та ідентичність. Познайомимося з поняттями «гендерна рівність», «толерантність», «дискримінація» тощо. Поміркуємо в чому всі люди схожі, а вчому різні, де є норма і в який вона площині: соціальній, медичний, юридичній. 

«Перший досвід серйозних стосунків», Заріна Давлетшина, психотерапевтка

Серіал «Sex education» - починається весело і легко, «всі або займаються сексом, або думають про нього». Через кілька серій, героям доводиться вирішувати зовсім не дитячі завдання, думати про відповідальність.

Ми бачимо пари, які звертаються за допомогою до Отісу для вирішення сексуальних проблем. Практично кожну консультацію «сексолог» говорить про емоційний зв'язок в парі, про те, що важливо чути один одного і бути чесним ... тоді і секс буде хорошим.

На лекції «Досвід перших серйозних відносин» ми поговоримо про те, на що варто звернути увагу, щоб цей досвід був позитивним.

Курс першої допомоги по програмі FAST lifesaver включає:

  • Оцінка ситуації, виявлення ситуацій, що вимагають втручання рятувальника в рамках курсу.
  • Виклик швидкої допомоги.
  • Ухвалення первинних заходів особистої безпеки.
  • Оцінка свідомості потерпілого.
  • Відкриття дихальних шляхів людини без свідомості.
  • Оцінка дихання методом НВЧ.
  • Переклад потерпілого в безпечне положення.
  • Сердечно легенева реанімація (hands only CPR).
  • Штучна вентиляція легенів і використання автоматичних зовнішніх дефібриляторів (опціональні навички).
  • Виявлення підозри на інсульт.
  • Виявлення підозри на серцевий напад.
  • Допомога людині в стані судомного нападу.
  • Допомога при перекритті дихальних шляхів (людина вдавилася).

FAST навчає першої допомоги та пожежної безпеки, постачає відповідне спорядження і реалізує інноваційні проекти для безпеки людського життя і бізнесу.

FAST довіряють найбільші українські та міжнародні компанії, впливові НГО: «Метінвест Холдинг», «Укргазвидобування», «Укрнафта», DTEK, «Кернел», METRO Cash & Carry Ukraine, Unilever, «Київстар», Red Bull, Фонд Олени Пінчук, БФ «Таблеточки» та ін.

Фото марафон CANON

Ідея марафону - залучити молоду аудиторію в світ мистецтва фотографії.

Сьогодні будь-який створює масу зображень за допомогою камери в своєму смартфоні. Ми ж хочемо розповісти і показати, як важливо вкладати сенс в кожне фото і як це робити правильно, адже в сучасному світі фото це основний спосіб комунікації.

Компанія Canon - лідер на світовому ринку фото. Це єдиний бренд, який створюючи фото або відео камеру використовує тільки власне виробництво. Canon входить в ТОР 5 світових компаній за кількістю патентів і більше 4000 з них в сфері фото технологій. Canon радує своєю технікою фотолюбителів всіх рівнів: від професіоналів зі світовим ім'ям до простих користувачів.

У сучасному світі фотографія це особлива мова комунікації, завдання Canon зробити цю мову красивим і зрозумілим для всіх.

Фотогалерея
Если вы нашли ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter