9 Листопада, 2013 17:10

Результати роботи проекту «Діти плюс»

«Діти плюс» – це спільний проект Фонду Олени Пінчук «АНТИСНІД» та СНІД-Фонду Елтона Джона. Мета цього проекту – поліпшити життя дітей, народжених ВІЛ-позитивними матерями, інтегрувати їх у соціальне середовище, змінити ставлення суспільства до таких дітей, допомогти їм перейти з дитячих будинків до прийомних сімей, до нових батьків і опікунів. Сьогодні Фонд «АНТИСНІД» оприлюднив результати цього проекту.
Результати роботи проекту «Діти плюс» / Фонд Олени Пінчук

П'ятирічний проект «Діти плюс» стартував у лютому 2008 року. Сьогодні він реалізується в одинадцяти регіонах України. Проект веде Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом, у партнерстві з румунською організацією Роменіан Енджел Еппіл (Romanian Angel Appeal). Фонд Олени Пінчук «АНТИСНІД» виділив для цього проекту грант у 2,5 мільйона доларів, а СНІД-Фонд Елтона Джона додатково залучив 500 тисяч фунтів від The Big Lottery Fund. Сьогодні проект працює в одинадцяти регіонах: в Черкасах, Харкові, Одесі, Полтаві, Сумах, Миколаєві, Макіївці, Сімферополі, Севастополі, а також у Чернігові та Донецьку.

Завдяки фахівцям проекту 1 872 дитини, яких торкнулася епідемія ВІЛ/СНІДу, залишилися в своїх біологічних сім'ях і не потрапили до інтернатів чи дитячих будинків. Такі сім'ї отримують допомогу психологів, соціальних працівників, юристів; ВІЛ-позитивні батьки беруть участь у групах взаємодопомоги і «Школах батьківства». Всього повний пакет соціальних послуг отримала 1 381 кризова сім'я.

За п'ять років роботи проекту у 119 ВІЛ-позитивних дітей-сиріт з'явилися нові сім'ї в Полтаві, Сумах, Миколаєві, Мелітополі, Харкові, Севастополі, Черкасах, Одесі, Сімферополі та Макіївці.

Співробітники проекту залучили до роботи з розкриття статусу з 1 326 дітей. В результаті проекту про свій статус дізналися 1 101 дитина. Така робота допомагає дітям максимально безболісно усвідомити свій статус і в подальшому сформувати стійку прихильність до лікування, щоб постійно дбати про своє здоров'я.

4 017 вчителів і вихователів пройшли тренінги на тему ВІЛ/СНІДу. Співробітники проекту всього провели 201 тренінг. Це допомагає зробити життя ВІЛ-позитивних дітей у школах і дитячих садах більш комфортним, а ставлення до них з боку педагогів і однолітків – більш толерантним.

Донори проекту

The Elton John AIDS Foundation (www.ejaf.com) є однією з найвідоміших неурядових організацій у світі, яка впроваджує інноваційні навчальні програми з профілактики ВІЛ/СНІДу та підтримки ВІЛ-позитивних людей. З часу заснування фонду в 1993 році Елтон Джон виділив понад 225 мільйонів доларів для реалізації необхідних програм у 55 країнах світу. Зараз фонд керує поточними проектами з загальним бюджетом 43 млн доларів в 11 країнах світу, надаючи допомогу більш ніж мільйону чоловік. Фонд підтримує роботу своїх проектів, зокрема, через проведення спеціальних заходів, окремих маркетингових проектів, збір добровільних внесків приватних осіб, організацій і фондів.

За додатковою інформацією, будь ласка, звертайтеся до Виконавчого директора фонду Anne Aslett: [email protected].

Фонд «АНТИСНІД» (www.antiaids.org) заснований Оленою Пінчук у вересні 2003 року. На сьогодні це перший і єдиний в Україні приватний фонд по боротьбі зі СНІДом. Протягом восьми років своєї роботи фонд постійно займається проблемами ВІЛ-позитивних дітей. Фондом були відкриті 15 депозитів по 5 000 доларів для сімей, які взяли на виховання ВІЛ-позитивних дітей. Фонд придбав будинок і квартиру для двох прийомних сімей, які взяли на виховання вісім ВІЛ-позитивних дітей в Макіївці. Фонд постійно допомагає дитячим будинкам, в яких знаходяться ВІЛ-позитивні діти. Це реконструкція, придбання меблів та обладнання для будинків дитини в Києві («Берізка») і Харкові ( «Зелений Гай»). Це ремонт і допомога спеціалізованому будинку дитини в Макіївці та інфекційному відділенню Київського міського центру репродуктивної та перинатальної медицини, допомога дитячим будинкам в Одесі та Білій Церкві, дитячим центрам у Запоріжжі, Дніпропетровську та Миколаєві, інфекційній лікарні та відділенню для лікування при ВІЛ/СНІДі в Києві і Чернігові, центру дитячої кардіології та кардіохірургії. Це створення кабінету денного перебування для дітей з ВІЛ/СНІДом у Київському міському центрі СНІДу. Це мобільні клініки для надання допомоги ВІЛ-позитивним дітям, які живуть у віддалених регіонах Миколаївської, Одеської, Донецької, Дніпропетровської, Київської області й в Криму.

За детальною інформацією, будь ласка, звертайтеся до Павла Пімінова, директора з комунікацій Фонду Олени Пінчук «АНТИСНІД»: +380 44 490 4805, [email protected].

Если вы нашли ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter

Матеріали по темі