СПІЛЬНІ ПРОЕКТИ
Фонд Клінтона
Історія співпраці Фонду Олени Пінчук «АНТИСНІД» с Фондом Клінтона, який очолює 42-й Президент США Білл Клінтон, налічує більше десяти років.
4 Жовтня, 2010 15:03

Три мільйони доларів на боротьбу зі СНІДом – результат найуспішнішого в Україні благодійного аукціону!

Увечері 3 жовтня в Києві відбулась благодійна вечеря, організована Фондом Олени Пінчук «АНТИСНІД» на честь приїзду 42-го Президента США Вільяма Джефферсона Клінтона, який прибув в Україну на запрошення Віктора та Олени Пінчук.
Три мільйони доларів на боротьбу зі СНІДом – результат найуспішнішого в Україні благодійного аукціону! / Фонд Олени Пінчук

Під час вечері відбувся благодійний аукціон, на якому була зібрана рекордна для нашої країни сума – три мільйони доларів. Цей аукціон не лише побив у декілька разів рекорд за обсягом кошів, зібраних на благодійність, – на торгах цього вечора був проданий найдорожчий лот за всю історію аукціонних торгів в Україні. Це робота видатного художника сучасності Деміена Хьорста «In Love», за яку було зроблено пожертву в розмірі 2,4 мільйона доларів. Сюрпризом для всіх став лот, виставлений на торги Володимиром Кличком. Але ще більшим сюрпризом став лот, який запропонував учасникам аукціону головний гість вечора – Президент Клінтон. Усі зібрані кошти будуть спрямовані до Фонду Олени Пінчук «АНТИСНІД» для розширення спільного проекту з Фондом Клінтона.

На початку благодійної вечері Президент Клінтон виступив з короткою промовою про важливість зусиль у боротьбі з епідемією, підкресливши, що вклад кожної людини – це ще один крок на шляху до майбутнього без СНІДУ. До гостей вечора також звернулися Олена і Віктор Пінчук, які подякували їм за готовність допомогти ВІЛ-позитивним людям.

«Ось вже декілька років ми реалізуємо в Україні спільний проект з гуманітарним лідером сучасності Білом Клінтоном. За цей час ми зрозуміли, на чому нам треба концентруватися в першу чергу. Саме швидке тестування дає шанс перервати ланцюжок передачі вірусу і зупинити епідемію. Тому ми вирішили, що метою цього аукціону буде поліпшення доступу до швидкого тестування по всій Україні», – сказала Олена Пінчук.

Головний лот аукціону – робота Деміена Хьорста «In Love», виконана у формі двометрового серця в жовтому кольорі, глянсовими фарбами на полотні. Картина інкрустована цирконієм кубічної форми та метеликами. Цю роботу найдорожчий сучасний художник пожертвував для продажу на аукціоні, цим зробивши свій вклад у боротьбу з епідемією СНІДу в нашій країні. Картина була продана майже за два з половиною мільйони доларів. У процесі торгів стартова ціна лота була перевищена в 17,5 разів.

Сюрпризами аукціону стали два незаплановані лоти від зоряних гостей – ланч з Президентом Клінтоном та ексклюзивні квитки на титульний бій Віталія Кличка з Шеноном Бріггсом, який відбудеться 16 жовтня. Цей лот запропонував брат Віталія Кличко – Володимир, який теж був серед почесних гостей. Два ці лоти були продані більш ніж за 300 тисяч доларів.

Для благодійного вечора також був безоплатно переданий ексклюзивний лот від будинку моди Еміліо Пуччі. Сукня, створена в єдиному екземплярі для останньої колекції і представлена в Мілані 25 вересня цього року, була презентована Лаудомією Пуччі – дочкою легендарного кутюр'є, яка зараз управляє бізнесом. Лот був проданий за 102 тисячі доларів.

Аукціонні торги стартували з лоту від ювелірного будинку Van Cleef & Arpels. Унікальний годинник Secret Dentelle (Секрет Мережива) із золота і діамантів від майстрів високого ювелірного мистецтва Van Cleef & Arpels був проданий за 75 тисяч доларів.

Кожен гість вечора зробив свій внесок у благодійність, перерахувавши гроші на проект зі швидкого тестування – сума благодійних внесків склала 220 тисяч доларів.

Більш детальна інформація про аукціон буде поширена пізніше. Якщо у вас виникнуть питання, будь ласка, звертайтеся до Павла Пімінова, директора з комунікації Фонду Олени Пінчук «АНТИСНІД»: +380 44 490 4805, [email protected].

Фотогалерея
Если вы нашли ошибку в тексте, выделите ее мышью и нажмите Ctrl+Enter